Кремль передає підприємства ОРДЛО під контроль українському депутату
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль передає підприємства ОРДЛО під контроль українському депутату

Кремль передає підприємства ОРДЛО під контроль українському депутату
Джерело:  online.ua

Після того, як стало відомо про рішення Кремля передати Україні звільнених політичних в'язнів з ОРДЛО через главу політради проросійської партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, з'явилася інформація, що команда російського глави Володимира Путіна вирішила ще й змінити кураторів підприємств на окупованому Донбасі. Зокрема, контроль над видобутком вугілля Москва передає компанії "Торговий дім. Донське вугілля", контролює яку опозиційний народний депутат України. Про це повідомили активісти зі Східної правозахисної групи. Вони не називають ім'я цього депутата, але в ЗМІ цю компанію згадують у зв'язку з Віктором Медведчуком, передає ONLINE.UA.

"Зараз в ОРДЛО йде процес заміни курирував підприємств ОРДЛО. Кампанія Внешторгсервіс більше не займається вугільним видобутком в ОРДЛО. Їй на зміну прийшла компанія «Торговий дім. Донське вугілля», за інформацією наших джерел куратором цієї кампанії, якраз є ОПОЗИЦІЙНИЙ НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ. Іншими словами Кремль віддає під кураторство економіку ОРДЛО ", - йдеться в повідомленні активістів.

Важливо відзначити, що кілька днів тому видання Don Press повідомляло, що в ОРДЛО розгортається новий поділ вугільної продукції. Про це стало відомо від луганського блогера. За його словами, для цих цілей і був створений «ТОВ» «Торговий дім Донське вугілля», яким будуть керувати Віктор Медведчук і заступник міністра економічного розвитку РФ Сергій Назаров.

"З'явилося підтвердження інформації про розв'язання нового паювання в "ЛНР" і "ДНР". Фактор нестабільності запущений Медведчуком і Назаровим (заступник міністра в РФ). Ось скрін листа, яка їх структура запускає по регіональним гравцям", - повідомив блогер.

Як відомо, про намір бойовиків ОРДЛО в односторонньому порядку передати полонених Україні через Медведчука повідомили сепаратистські ЗМІ 16 січня. У їхніх повідомленнях говорилося, що бойовики 18 січня готові передати жінок, літніх і страждають важкими захворюваннями осіб, які не воювали в складі українських військ. Глава російського МЗС Сергій Лавров заявив, що це рішення бойовики ОРДЛО ухвалили за підтримки російського керівництва. І за це, як вважає російський міністр, офіційний Київ повинен бути вдячним. В українській делегації ТКГ назвали ці дії черговою провокацією. На обурливу пропозицію Кремля відповіли і в МЗС України. У дипвідомстві назвали його ударом по нормандському формату.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що дипломат пояснив, яку гру затіяв Путін на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?