Кремль планував масовану ракетну атаку по Україні ще до інциденту із Кримським мостом
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль планував масовану ракетну атаку по Україні ще до інциденту із Кримським мостом

Кремль планував масовану ракетну атаку по Україні ще до інциденту із Кримським мостом
Джерело:  online.ua

Представники Головного управління військової розвідки зазначають, що військово-політичне керівництво РФ заздалегідь готувало масовані ракетні обстріли українських міст та критичної інфраструктури, ще до вибухів та часткового зруйнування Кримського мосту. 

Джерело: Facebook-сторінка ГУР МО

Кремль готував масовану ракетну атаку по Україні заздалегідь 

У ГУР зазначають, що Кремль готував масований ракетний обстріл великих міст України та об'єктів критичної інфраструктури ще з початку жовтня.

За даними воєнної розвідки України, російські окупаційні війська отримали вказівку з Кремля готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще 2 та 3 жовтня, - наголошують представники військової розвідки.

Тоді, як повідомляють у ГУР, до військових частин стратегічної та дальньої авіації надійшли накази про підготовку до завдання масованих ракетних ударів. Цілями визначалися саме об’єкти критичної цивільної інфраструктури та центральні райони густонаселених міст України.

Так, 8 жовтня на аеродром "Оленья" з аеродрому "Енгельс" перебазували сім стратегічних бомбардувальників Ту-160 та спорядили їх крилатими ракетами Х-101. На зовнішній рейд Севастополя вивели 6 носіїв крилатих ракет з 40 ракетами "Калібр".

Нагоолшується, що основною метою Росії було знищення ТЕС, створення паніки серед українців та залякування європейської громадськості.

Тим часом у Києві після серії ракетних ударів кремлівської армії по об'єктах інфраструктури та центральних районах міста почались віялові відключення електроенергії.

Внаслідок обстрілів російськими варварами об‘єктів критичної інфраструктури столиці та області, застосовуються графіки аварійного відключення електропостачання споживачам у Києві та Київській області, - визнає мер міста Віталій Кличко.

Кличко повідомив, що частково обмежене електропостачання промисловим клієнтам та частині побутових клієнтів Києва та всієї області.

За його даними, "Київводоканал" працює в центрі столиці над ліквідацією пошкодженої водопровідної мережі. Але тиск у мережі вже нормалізували і споживачам забезпечене водопостачання.

Крім того, у Київенерго повідомили, що за розпорядженням головного диспетчера НЕК Укренерго, в Києві та Київській області тимчасово обмежено електропостачання частині промислових підприємств та побутових споживачів.

Критичні об’єкти соціальної сфери - лікарні, метрополітен, рятувальні служби, тощо - забезпечуються електроенергією в повному обсязі, - наголосили представники Київенерго.

За даними компанії, для збалансування енергосистеми країни, очікується що тривалість відключень буде близько двох годин.

Наслідки масованих ракетних ударів окупантів по Дніпропетровщині 

Внаслідок масованої ворожої атаки на Дніпропетровську область четверо людей загинуло та 19 зазнали поранень.

Керівник ОВА Валентин Резніченко повідомив, що окупанти скерували на область більш ніж 10 ракет. Чотири з них знищили українські сили ППО.

Ворог вдарив по об’єктах критичної інфраструктури, житлових кварталах, зупинках транспорту. Бив тоді, коли люди йшли на роботу. Умисно. Щоб посіяти паніку, - наголошує Резніченко.

Резніченко повідомив, що в області є серйозні руйнування.

Так, в одному з районів Кривого Рогу зникло світло. Наразі без електроенергії понад 80 тисяч людей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?