Зеленський закликав терміново провести засідання країн Великої сімки
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський закликав терміново провести засідання країн Великої сімки

Зеленський закликав терміново провести засідання країн Великої сімки
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський на тлі ранкових масованих ракетних ударів кремлівської армії по великих містах України та критичній інфраструктурі закликав терміново провести засідання країн G7.

Джерело: Twitter-сторінка Володимира Зеленського

Зеленський закликає терміново провести засідання G7

Країни-члени Великої сімки мають обговорити варварський ракетний удар кремлівської армії по центру Києва та по інших великих містах та об'єктах критичної інфраструктури України.

Домовилися з канцлером Німеччини Олафом Шольцем, головуючим у G7, про скликання термінового засідання групи. Заплановано мій виступ, в якому розповім про теракти РФ. Також обговорили посилення тиску на Росію та допомогу у відновленні пошкодженої інфраструктури, - повідомив Володимир Зеленський.

Голова держави також провів телефонну розмову із президентом Франції Еммануелем Макроном.

Обговорили зміцнення нашої ППО, необхідність жорсткої європейської та міжнародної реакції, посилення тиску на РФ, - зазначив Зеленський.

Як повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак, засідання країн G7 відбудеться у вівторок, 11 жовтня.

 За інформацією прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, в результаті масованого ракетного обстрілу України кремлівською армією було пошкоджено 11 об'єктів критичної інфраструктури.

За його словами, після пошкодження 11 інфраструктурних об'єктів у восьми регіонах частина областей залишилася без світла.

Потрібно бути готовим до тимчасових перебоїв зі світлом, водопостачанням, зв'язком, - зазначив Шмигаль.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?