Кремлівська армія продовжує обстрілювати Київ та інші великі міста
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремлівська армія продовжує обстрілювати Київ та інші великі міста

Кремлівська армія продовжує обстрілювати Київ та інші великі міста
Джерело:  online.ua

Зранку 10 жовтня кремлівська армія проводить масовані ракетні удари по центру Києва, Львова, Дніпра, Хмельницького, Львова, Івано-Франківська, Сум, Запоріжжя, Миколаєва. 

Джерело: інформація від представників ОП та голів ОВА

Що відомо про наслідки ракетних ударів окупантів по центру Києва 

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко зазначив, що випущені по центру Києва кремлівські ракети влучили у дитячий майданчик та музей.

Дитячий майданчик та музей Ханенків в центрі столиці, ось куди цілили російські терористи. Вбивають культуру та наших дітей, - повідомив Тимошенко.

Представник ОП також опублікував фото наслідків ударів окупантів.  На них видно пошкоджений дитячий майданчик. Також видно, що у будинках у центір Києва повилітали вікна.

За словами радника голови МВС Ростислава Смірнова, внаслідок ранкових ворожих ракетних атак по центру української столиці загинули щонайменше 8 осіб. Не менше 24 людей отримали поранення.

Станом на 08:45 внаслідок обстрілу у Шевченківському районі загинуло 8 осіб та 24 травмовано, - зазначив Смірнов.

У Києві внаслідок удару виникла масштабна пожежа. Вогонь охопив 6 авто, ще 15 машин пошкоджені. До ліквідації наслідків залучили 30 осіб та 6 одиниць техніки ДСНС.

Також у столиці через масовані ворожі ракетні атаки припинилась робота метрополітену.

Рух поїздів на всіх лініях метрополітену призупинено, водночас підземні станції працюють як укриття, повідомили в КМДА.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що було кілька влучань в об‘єкти критичної інфраструктури міста.

Зокрема, повідомляється, про ураження Київської ТЕЦ.

У Києві 10 жовтня вибухом пошкоджено центральний залізничний вокзал. Рух поїздів продовжується, висадка та посадка на поїзди проводиться через підземні переходи.

Вибуховою хвилею пошкоджено вікна будівлі центрального вокзалу у Києві, проте вокзал працює, висадка та посадка на поїзди проводиться через західний та східний підземні переходи, які водночас виконують роль укриття, - повідомили в пресслужбі "Укрзалізниці".

Зі свого боку керівник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що кремлівські окупанти випустили по Україну 3 хвилі ракет, загалом не менше 47 ракет.

За словами Кіма, вилетіли з Білорусі 10 дронів-камікадзе, перетнули кордон у Волинській області.

Що відомо про вибухи у Харкові 

У Харкові зранку під час сигналу повітряної тривоги пролунало 3 вибухи.

Попередньо три прильоти по Харкову. Удар був по об'єкту енергетичної інфраструктури. У деяких районах міста зникло світло, відсутнє водопостачання. Фахівці обленерго, наші комунальники роблять усе можливе, щоби відновити нормальну життєдіяльність Харкова, - повідомив мер міста Ігор Терехов.

Про вибухи повідомив і Синєгубов. Він попросив жителів Харкова й області залишатися в укриттях до закінчення повітряної тривоги.

Наслідки ракетних ударів по Львівській області 

Зранку кремлівська армія завдала низку ракетних ударів по Львівській області.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що удари завдавались по об''єктах енергетичної інфраструктури.

Місцеві жителі повідомляють про проблеми з електропостачанням та зв'язком в регіоні.

Вибухи також пролунали в Івано-Франковську та Сумах. Про влучання внаслідок ворожого ракетного удару повідомляють і жителі Конотопа на Сумщині.

Вибухи пролунали і в Одесі. У місті працює ППО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?