Кремль поставив Пригожину жорсткі умови після спроби заколоту
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль поставив Пригожину жорсткі умови після спроби заколоту

Кремль поставив Пригожину жорсткі умови після спроби заколоту
Джерело:  online.ua

Після спроби заколоту Кремль поставив жорсткі умови ватажку терористичної ПВК "Вагнера" Євгену Пригожину, забов'язавши до 1 липня припинити всі справи в Росії.

Джерело: Telegram-канал "ВЧК-ОГПУ"

Що відомо про помсту Кремля Пригожину після спроби заколоту 

До 1 липня Пригожину дали час закрити всі справи в Росії і забрати своє майно. Це входило в домовленості щодо заколоту. З 1-го числа почнуться обшук і арешт активів. Користуючись такою можливістю, готується вивезення найближчим часом усієї доступної готівки ПВК "Вагнера" до Африки та Білорусі, - зазначив співрозмовник журналістів видання.

У НАТО занепокоєні ситуацією в Росії після спроби заколоту Пригожина 

Керівники парламентів Латвії Едвардс Смілтенс, Литви Вікторія Чміліте-Нільсен та Естонії Лаурі Хуссар заявили, що нещодавня спроба заколоту в Росії з боку ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина свідчить про нестабільність ситуації в Росії.

За їхніми словами, поява в Білорусі бойовиків приватної військової компанії "Вагнер" може зробити ситуацію з безпекою на східних кордонах НАТО та ЄС ще більш нестабільною.

Хоча нещодавній "марш правосуддя" на Москву з боку найманої групи Пригожина "Вагнер" є внутрішньою справою Росії, це ще одна ознака непередбачуваності РФ, - зазначається у спільній заяві керівників парламентів країн Балтії.

Відповідно до ситуації, вони закликають зміцнити колективну оборону, сили стримування і безпеку на кордонах східного крила НАТО після заколоту найманців з ПВК "Вагнер".

Ми знову повторюємо, що засуджуємо режим Лукашенка в Білорусі, який підтримує війну Росії проти України. Надання притулку терористичному угрупованню "Вагнер" з боку Білорусі – неприйнятне, і ми вимагаємо подальшого посилення санкцій проти Білорусі, - підкреслили спікери.

Також вони повторили заклик до Євросоюзу включити збройне формування "Вагнер" до переліку осіб, формувань і підрозділів, пов'язаних із терористичними актами, не в останню чергу через акти насильства та дії з дестабілізації ситуації, скоєні в Африці та в інших регіонах світу.

Вони також закликали керівників Альянсу під час саміту у Вільнюсі розпочати процес інтеграції України.

Вільнюсі змістовний процес щодо запрошення України до Альянсу.

Вони висловили впевненість у тому, що в довгостроковій перспективі безпеку України найкраще зможе забезпечити колективна оборона НАТО. За їхніми словами, як і раніше, необхідно зосередитися на підтримці України.

Спільно з нашими партнерами і союзниками ми продовжимо надавати Україні всю необхідну допомогу доти, доки це необхідно, до перемоги України. Закликаємо всю міжнародну громадськість розширити підтримку України в її тривалій боротьбі за свободу і територіальну цілісність, - зазначили спікери.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?