Пригожин підготував наступний хід проти Путіна — NYT
Категорія
Політика
Дата публікації

Пригожин підготував наступний хід проти Путіна — NYT

Пригожин підготував наступний хід проти Путіна — NYT
Джерело:  online.ua

На переконання американських політиків та чиновників, короткий марш "Вагнера" на чолі з Євгеном Пригожиним на Москву не відкрив "прогалин в обороні" РФ і не допоміг Україні на фронті. Однак, цілком можливо, що ватажок вагнерівців готує ще один хід проти очільника Кремля Володимира Путіна.

Джерело: The New York Times

Що буде з Вагнером

Україна, безумовно, намагатиметься скористатися хаосом, спричиненим Пригожиним, але, на думку американських чиновників і незалежних аналітиків, не було жодних негайних прогалин в обороні, які можна було б використати. І марш Пригожина, принаймні за попереднім аналізом, не змусив жодні російські підрозділи в п'ятницю чи суботу залишити свої позиції на півдні чи сході України, щоб стати на захист Москви, заявили американські офіційні особи, - йдеться в повідомленні.

Журналісти звертають увагу на те, що команда Путіна заявила, що найманцям "Вагнера", які не брали участі у заколоті, буде дозволено підписати контракти з Міністерством оборони, а ті, хто приєднався до конвою, не будуть переслідуватися.

Ця заява свідчила про те, що "Вагнера" в його нинішньому вигляді більше не буде, – пояснює редакція видання.

NYT прогнозує, що Пригожин ще не закінчив свою боротьбу з Путіним

За словами американських журналістів, наразі вкрай складно спрогнозувати, скільки солдатів "Вагнера" будуть готові воювати під егідою команди Сергія Шойгу.

Що важливо розуміти, Група "Вагнера" був важливим інструментом зовнішньої політики офіційної Москви, особливо в Малі, Центральноафриканській Республіці, Сирії та інших країнах.

Хоча група, швидше за все, буде трансформована під контроль Міністерства оборони, немає впевненості, що Кремль дозволить їй зникнути як ефективній бойовій силі. Крім того, у Пригожина, ймовірно, є ще якийсь наступний хід, – підсумовує NYT.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?