Чи можуть вагнерівці напасти на Київ із Білорусі — прогноз ексглави Генштабу Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи можуть вагнерівці напасти на Київ із Білорусі — прогноз ексглави Генштабу Британії

Чи можуть вагнерівці напасти на Київ із Білорусі — прогноз ексглави Генштабу Британії
Джерело:  online.ua

На переконання колишнього очільника Генштабу Великої Британії, генерала Річарда Даннатта, Збройні сили України повинні підготуватися до можливого нападу на Київ "вагнерівців" на чолі з Євгеном Пригожиним, який після спроби заколоту у Росії виїхав у Білорусь.

Джерело:  Sky News

Експерт попереджає про можливий напад Вагнера на Київ

Як стверджує британський генерал, його справді насторожує той факт, що ватажок "вагнерівців" після переговорів із нелегітимним президентом РБ Олександром Лукашенком виїхав до Білорусі.

Це викликає певне занепокоєння... Якщо він (Пригожин - ред.) зберіг довкола себе боєздатні сили, то знову становить загрозу для українського флангу, найближчого до Києва. Росія цілком може використати ПВК "Вагнера" для чергової спроби взяти Київ. Відлуння вчорашніх подій буде відчуватися ще досить довго – переконаний Річард Даннатт.

Він також звернув увагу на те, що спроба заколоту в країні-агресорці не стала ні для кого безпосередньою перемогою.

Путін, безумовно, значно ослаб. Російські військові... явно перебувають у певному безладі, – поділився своєю думкою з цього приводу британський генерал.

Чому Пригожин опинився у Білорусі

Як уже згадувалося раніше, вночі 23 червня у Росії розпочалося силове протистояння між лідером Групи "Вагнера" Євгеном Пригожиним і офіційною російською верхівкою.

Глава Кремля Володимир Путін під час спеціального звернення до народу заговорив про громадянську війну і заколот.

Вагнерівці протягом 24 червня захопили декілька великих російських міст й рухалися на Москву.

Однак ввечері цього ж дня, після перемовин з Лукашенком, Пригожин заявив, що його найманці розвертають колони і йдуть у зворотному напрямку в польові табори.

Також згодом з'ясувалося, що кримінальну справу стосовно Пригожина закриють, а він "піде в Білорусь".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?