Пригожин уже давно планував заколот проти військового керівництва РФ — розвідка США
Категорія
Світ
Дата публікації

Пригожин уже давно планував заколот проти військового керівництва РФ — розвідка США

Пригожин уже давно планував заколот проти військового керівництва РФ — розвідка США
Джерело:  online.ua

Співробітники розвідки Сполучених Штатів вважають, що керівник Вагнера Євгеній Пригожин планував серйозний виклик російському військовому керівництву протягом тривалого часу.

Джерело: CNN

Розвідка США знала про плани Пригожина щодо заколоту

Співробітники розвідки США повідомили CNN, що не знають, якою є кінцева мета Пригожина.

Співробітники розвідки поінформували лідерів Конгресу раніше цього тижня щодо переміщень Вагнера та накопичення обладнання поблизу Росії.

Також співробітники американської та західної розвідки бачили ознаки того, що Пригожин готувався до такого кроку, зокрема шляхом накопичення зброї та боєприпасів.

Один з посадовців сказав, що вони вважають, що заяви Пригожина про нестачу боєприпасів для операцій в Україні були навмисним обманом, щоб допомогти закласти основу для потенційного військового виклику російським лідерам.

Джерело, знайоме з розвідкою, повідомило, що «все сталося дуже швидко», і важко зрозуміти, наскільки серйозно Пригожин налаштований погрожувати російським військовим і куди він поведе свої війська.

Як раніше повідомляло CNN, офіційні особи США були застигнуті зненацька швидкістю, з якою ситуація розгорталася в п'ятницю ввечері та загострилася в суботу, що змусило високопоставлених чиновників скасувати заплановані міжнародні поїздки та скликати надзвичайні наради в уряді.

Заколот Пригожина

Нагадаємо, що ввечері 23 червня власник групи Вагнера Євген Пригожин звинуватив Міноборони РФ в ударі по тиловому табору бойовиків. У команді знищити табір він звинуватив начальника Генштабу Валерія Герасимова, який це зробив після наради з міністром оборони Сергієм Шойгу.

Згодом Пргиожин оголосив «марш справедливості», взяв під контроль Ростов та його військові обʼєкти і почав рухатися в бік Москви.

Увечері 24 червня самопроголошений президент Білорусі заявив, що за погодженням з Путіним провів переговори з Пригожиним і той погодився зупинитися.

Пригожин розвернув вагнерівців назад в табори.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?