США та Європа не очікували заколоту Пригожина в Росії — CNN
Категорія
Світ
Дата публікації

США та Європа не очікували заколоту Пригожина в Росії — CNN

США та Європа не очікували заколоту Пригожина в Росії — CNN
Джерело:  online.ua

Джерела повідомляють, що події в РФ застали зненацька чиновників США та Європи.

Джерело: CNN

У США провели наради щодо подій в РФ

23 червня ввечері чиновники адміністрації президента США Джо Байдена скликали екстрені наради, щоб оцінити події в РФ.

Джерела, знайомі з думкою адміністрації президента США Джо Байдена, повідомили CNN, що офіційні особи Сполучених Штатів і Заходу намагаються не впливати на події, що відбуваються в Росії, оскільки Путін міг би використати будь-яку участь Заходу в ескалації кризи.

Представники розвідки США та Європи не передбачали, що Пригожин піде штурмувати Ростовську область своїми силами, незважаючи на зростаючу напруженість між Пригожиним і Міністерством оборони Росії.

Важко сказати, скільки було розмовами, а скільки реальністю. Напруга наростала так довго, а насправді нічого не відбувалося, — сказало одне з джерел.

Співробітник європейської розвідки сказав CNN, що «температура, очевидно, зростала», але мало хто міг передбачити, що планує Пригожин.

Посадовець сказав, що Захід спостерігатиме за тим, що відбуватиметься протягом наступних 24-48 годин, після чого, ймовірно, для сил Вагнера почнеться дефіцит амуніції.

Західна розвідка не знала про плани Вагнера

Американським чи європейським чиновникам незрозуміло, як довго Пригожин планував атаку.

Одне джерело, знайоме із західною розвідкою, сказало, що, схоже, на організацію знадобилося щонайменше кілька днів.

Інше джерело зазначило, що Ростов знаходиться дуже близько до лінії фронту в Україні, тому, можливо, не потрібно було довго готуватися.

За словами офіційного представника Білого дому, у 24 червня вранці президента США Джо Байдена поінформували про події в Росії на тлі збройного повстання Євгена Пригожина та його приватної військової групи Вагнера.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?