Під час заколоту Пригожина було знищено сім бортів російської авіації — Повітряні сили
Категорія
Світ
Дата публікації

Під час заколоту Пригожина було знищено сім бортів російської авіації — Повітряні сили

Під час заколоту Пригожина було знищено сім бортів російської авіації — Повітряні сили
Джерело:  online.ua

Російська авіація зазнала значних втрат під час короткого бунту ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина.

Джерело: Юрій Ігнат в ефірі телемарафону

РФ втратила 7 бортів під час заколоту Пригожина

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що за 24 червня ВКС РФ втратили принаймні один літак, два бойових і чотири транспортних вертольотів Мі-8.

Це потужна техніка, яка серйозно допомагає російській армії у війні проти України. Неспроста все це зроблено. Прекрасно розуміли ті, хто рухалися на Москву, що авіація їм може серйозно загрожувати.

Ігнат пояснив, що українські льотчики в момент повномасштабного вторгнення – і бомбардувальники, і штурмовики, нищили колони техніки росіян швидко та ефективно, здійснюючи авіанальоти.

Цього мабуть і боялася ПВК, і тому превентивно знищили те, що було в небі, для того, щоб цього не сталося. Авіація, яка на сьогоднішній день є в Росії, може колону в похідному положенні на марші рознести дуже швидко, - сказав він.

Раніше російські Телеграм-каналі повідомили, що РФ втратила щонайменше сім повітряних суден за час заколоту Пригожина, загинуло близько 13 пілотів.

Що відомо про заколот Пригожина

Нагадаємо, що ввечері 23 червня власник групи Вагнера Євген Пригожин звинуватив Міноборони РФ в ударі по тиловому табору бойовиків. У команді знищити табір він звинуватив начальника Генштабу Валерія Герасимова, який це зробив після наради з міністром оборони Сергієм Шойгу.

Згодом Пригожин оголосив «марш справедливості», взяв під контроль Ростов та його військові обʼєкти і почав рухатися в бік Москви.

Увечері 24 червня самопроголошений президент Білорусі заявив, що за погодженням з Путіним провів переговори з Пригожиним і той погодився зупинитися.

Пригожин розвернув вагнерівців назад в табори.

Самому Пригожину обцяли закрити кримінальну справу проти нього, проте він повинен поїхати в Білорусь.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?