Армія РФ атакує найманців ПВК Вагнера під час їхнього руху на Москву
Категорія
Світ
Дата публікації

Армія РФ атакує найманців ПВК Вагнера під час їхнього руху на Москву

Армія РФ атакує найманців ПВК Вагнера під час їхнього руху на Москву
Джерело:  online.ua

За інформацією російських ЗМІ, армія РФ завдала удару по трасі М4 "Дон", по якій у бік Москви ймовірно рухаються найманці ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина.

Джерело: РосЗМІ

Що відбувається на тлі заколоту Пригожина 

За інформацією видання, завдання ударів по найманцях ПВК "Вагнера" планувалось ще напередодні.

Зазначається, що російські військові фугасними авіабомбами намагаються зруйнувати трасу М4 та завадити просуванню підрозділів Пригожина.

Також повідомляється, що одна з колон найманців була атакована у Воронезькій області, зокрема "працює авіація".

Пригожин відповів на звинувачення Путіна у зраді 

Глава ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що ніхто з його бійців не прийде з повинною на вимогу президента РФ Володимира Путіна.

З приводу зради батьківщини президент помиляється. Ми патріоти своєї батьківщини, ми воювали і воюємо. Усі бійці ВК Вагнера. І ніхто не збирається на вимогу президента, ФСБ і ще кого-небудь прийти з повинною. Ми не хочемо, щоб країна жила далі в корупції, обмані та бюрократії... Коли нам говорили, що ми воюємо з Україною - ми йшли і воювали. Але з'ясувалося, що боєприпаси, озброєння, всі гроші, які покладені на них, розкрадаються, а чинуші економлять їх для себе якраз для того випадку, який настав сьогодні, коли хтось іде на Москву, - заявив Пригожин.

У той же час в Московській області перекрили міст через річку Ока на Сімферопольському шосе в районі Серпухова, людей просять утриматися від поїздок.

 Відомство також закликало жителів утриматися 24 червня від поїздок по трасах М-4 "Дон" і М-2 "Крим".

Губернатор Підмосков'я Олексій Воробйов закликав жителів поставитися з розумінням до незручностей у зв'язку з контртерористичною операцією в регіоні.

У Росії в зв’язку з заколотом глави ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина почали скасовувати публічні заходи, а ватажки окупаційних терористичних угруповань висловили підтримку президенту РФ Володимиру Путіну.

Після відеозвернення Путіна терористи Пушилін, Пасічник, Балицький та інші терористи висловили йому свою підтримку.

Деякі глави російських регіонів написали в соцмережах, що "підтримують президента" і просять місцевих "вагнерівців" не виконувати накази Пригожина.

У Московській області перенесли випускні. У Тульській і Тверській областях на вихідні скасували всі масові заходи. У Комі, Томську і Калузькій області скасовано масові заходи. У Кіровській області посилено заходи безпеки.

Глава Держдуми В’ячеслав Володін також висловився про "зраду" та "внутрішній розкол", а також відклав свій візит до В'єтнаму.

Банери з рекламою ПВК Вагнера спішно прибирають у Володимирі, Москві та Криму. Тим часом у деяких містах в офісах ПВК проводять обшуки.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?