ПВК Вагнера взяла під контроль всі військові об'єкти у Воронежі і висунулась у напрямку Москви — Reuters
Категорія
Події
Дата публікації

ПВК Вагнера взяла під контроль всі військові об'єкти у Воронежі і висунулась у напрямку Москви — Reuters

ПВК Вагнера взяла під контроль всі військові об'єкти у Воронежі і висунулась у напрямку Москви — Reuters
Джерело:  online.ua

Найманці ПВК "Вагнера" під керівництвом Євгена Пригожина зайшли до Воронежа та взяли під контроль всі військові об'єкти у місті.

Джерело:  Reuters

Що відбувається у захоплених ПВК Вагнера Воронежі та Ростові  

За інформацією видання, найманці "Вагнера" особисто повідомили про взяття Воронежа під контроль.

Про захоплення військових об'єктів виданню повідомили джерела в російських спецслужбах.

Як й в Москві та Підмосков'ї, у Воронезькій області також була оголошена так звана "контртерористична операція".

Губернатор Воронезької області Олександр Гусєв тим часом нічого не повідомляє про захоплення військових об'єктів. В останньому його повідомленні йдеться про допомогу автомобілістам, які стоять у заторах на трасі "Дон". Рух цією дорогою зараз перекрито, - зазначають журналісти видання.

Кремль та Міноборони РФ звинувачують Пригожина у зраді  

Екс-глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін, який нібито бере участь у війні РФ проти України, не підтримав заколот, організований ватажком приватної військової компанії "Вагнер" Євгеном Пригожиним.

Колишній чиновник написав у Telegram, що під час війни необхідно забути про свої політичні амбіції, а також звинуватив Пригожина в пособництві супротивнику.

Чим би не пояснювався збройний заколот, це все ж саме збройний заколот в тилу армії, яка воює. На війні треба засунути свої політичні амбіції в д*пу і всіма силами підтримувати фронт. Будь-які спроби послабити його є ніщо інше як пособництво ворогові, - заявив Рогозін.

Найманці ПВК Вагнера збираються у поход на Москву  

За інформацією розвідки Міноборони Великої Британії, підрозділи ПВК "Вагнера" збираються з Воронежа висунутись у бік російської столиці.

 Подальший сценарій "кризи" визначиться в найближчі години в залежності від того, як себе поведуть російські силовики.

У своєму регулярному ранковому зведенні британці констатували, що ворожнеча між "Групою Вагнера" і Міноборони Росії переросла у відкрите військове протистояння.

Після анонсованого Євгеном Пригожиним "маршу за свободу", найманці перейшли кордон між окупованою частиною України і Росією як мінімум в двох місцях.

Британська розвідка зазначає, що найманці "майже напевно" зайняли ключові об'єкти безпеки в Ростові-на-Дону, в тому числі штаб, який керує військовими операціями Росії в Україні.

Одночасно підрозділи Вагнера просуваються на північ через Воронезьку область в напрямку Москви.

У розвідці Великої Британії зазначають, що що є дуже мало свідчень прямих бойових зіткнень між "Вагнером" і урядовими силами безпеки РФ.

Деякі з них, ймовірно, залишилися пасивними, оскільки поступалися Вагнеру.

У найближчі години лояльність російських сил безпеки, і особливо російської національної гвардії, матиме ключове значення для того, як буде розвиватися криза. Це являє собою найсерйозніший виклик Російській державі за останній час, - йдеться у зведенні розвідки Міноборони Великої Британії.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?