Кремль повідомив про серйозні розбіжності Путіна і Байдена по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль повідомив про серйозні розбіжності Путіна і Байдена по Донбасу

Кремль повідомив про серйозні розбіжності Путіна і Байдена по Донбасу
Джерело:  online.ua

Офіційний Кремль розкрив подробиці перших переговорів російський президента Володимира Путіна і новообраного лідера США Джо Байдена. Прес-секретар глави Росії Дмитро Пєсков підтвердив, що Путін і Байден обговорювали ситуацію в Україні і Донбас, і прокоментував, чому Кремль і США озвучили різну інформацію про підсумки переговорів. За словами Пєскова, у Путіна і Байдена виникли розбіжності по Донбасу, але вони домовилися продовжувати діалог. Деталі розмови путина і Байдена Пєсков озвучив під час брифінгу, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

"Використані фрази саме відображають позицію сторін (по Україні та Донбасу - ред.), і, звичайно, різниця в викладі говорить про серйозні розбіжності з цього приводу", - заявив Пєсков.

Спікер Кремля уточнив, що Путін і Байден не обговорювали відновлення зустрічей на рівні помічників президентів Росії і США для переговорів з Донбасу. За словами Пєскова, переговори були тривалими і зайняли близько 30 хвилин, а відбулися вони по ініціативі Кремля. Крім України і Донбасу, як зазначив Пєсков, Путін і Байден торкнулися ситуації з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального, хоча на офіційному сайті Кремля, це не вказано. Як запевнив Пєсков, Путін дав пояснення Байдену з питання Навального. Байден йому у відповідь висловив стурбованість і нагадав про неприпустимість жорсткого поводження з протестуючими з боку російських сил безпеки.

Нагадаємо, Путін став одним з останніх світових лідерів, які привітали Байдена з перемогою на виборах. Президент Росії при цьому висловив готовність з співпрацювати з новим главою Америки. До речі, під час перших переговорів їм вдалося домовитися про продовження Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь до 5 лютого 2026 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін і Байден вперше обговорили України. Президент США попередив главу Кремля, що США будуть твердо захищати суверенітет України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?