Кремль відгукнувся новими претензіями до України після резолюції ООН щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль відгукнувся новими претензіями до України після резолюції ООН щодо Криму

Кремль відгукнувся новими претензіями до України після резолюції ООН щодо Криму
Джерело:  online.ua

Російський уряд передбачувано обурився через нову резолюцію Організації Об'єднаних Націй щодо окупованого Криму. Москва звернула увагу на нульовий вплив ухваленого документа на життя мешканців півострова. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву постпреда РФ Дмитра Полянського.

За його словами, резолюція нібито "брехлива та абсурдна". Російське представництво наголосило, що замість дискусії членам організації нав'язують думку про територіальну цілісність України та підтвердження її.

"Багато хто, на жаль, досі вірять в цей обман", - стверджує так званий дипломат.

Водночас російська сторона стверджує, що українська влада буцімто "бореться" з повідомленнями у соціальних мережах про відвідування окупованого Криму з боку громадян країни у масовій кількості.

Також Україні дорікнули у перетворення на "Анти-Росію".

Нагадаємо, згаданий проєкт посиленої резолюції щодо Криму в Генасамблеї ООН підтримали напередодні, 7 грудня. Він передбачає, що 60 світових країн-підписантів посилять співпрацю на міжнародному рівні для посиленого тиску на Росію як на агресора, який окупував Крим та окремі райони Донбасу. Таким чином вони добиватимуться виконання міжнародних зобов'язань.

Слід додати, що виступили проти резолюції 17 країн, а інші 62 утрималися.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві закордонних справ України привітали ухвалення в Євросоюзі нового механізму санкцій за порушення прав людини. Офіційний Київ сподівається, це призведе до відповідної реакції на репресії окупаційного уряду Росії у Криму та в ОРДЛО. За даними дипломатів, безпосередньо в Європі тривають акти систематичного порушення прав людини, наприклад, у Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?