МЗС запропонувало ЄС випробувати новий механізм санкцій на Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС запропонувало ЄС випробувати новий механізм санкцій на Росії

МЗС запропонувало ЄС випробувати новий механізм санкцій на Росії
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ України привітали ухвалення в Євросоюзі нового механізму санкцій за порушення прав людини. Офіційний Київ сподівається, це призведе до відповідної реакції на репресії окупаційного уряду Росії у Криму та в ОРДЛО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням оголошення відомства.

За даними дипломатів, безпосередньо в Європі тривають акти систематичного порушення прав людини.

"Тимчасово окуповані Російською Федерацією території України – Автономна Республіка Крим і місто Севастополь та окремі райони Донецької і Луганської областей — з 2014 року перетворилися на місця практично безконтрольного для світової спільноти безправ’я, переслідувань за громадянську позицію, політично вмотивованих ув’язнень, тортур і вбивств, відсутності свободи слова, релігії і права на збереження національної ідентичності на власній землі", - наголосили в МЗС.

Перш за все жертвами репресій Кремля став цілий народ — кримські татари. Незаконне ув'язнення отримали сотні українців також.

"Розраховуємо, що новий санкційний механізм Євросоюзу буде ефективним і системним інструментом покарання винних у порушеннях основоположних прав людини на тимчасово окупованих територіях України і спонукатиме окупаційну адміністрацію до припинення цих злочинів. Російська Федерація повинна забезпечити безперешкодний доступ міжнародних правозахисних та гуманітарних організацій до окупованих Криму і територій на сході України з метою моніторингу становища з правами людини та полегшення умов життя українських громадян, які там перебувають", - наголосили у міністерстві.

Як повідомляв ONLINE.UA, в українському Міністерстві закордонних справ виступили з критикою економічних санкцій проти Білорусі. Водночас міністр Дмитро Кулеба нагадав про спільні з Євросоюзом рішення Києва стосовно диктаторського режиму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?