МЗС розкритикувало санкції щодо Білорусі, але підтримало тиск на Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС розкритикувало санкції щодо Білорусі, але підтримало тиск на Лукашенка

МЗС розкритикувало санкції щодо Білорусі, але підтримало тиск на Лукашенка
Джерело:  daily.rbc.ua

В українському Міністерстві закордонних справ виступили з критикою економічних санкцій проти Білорусі. Водночас міністр Дмитро Кулеба нагадав про спільні з Євросоюзом рішення Києва стосовно диктаторського режиму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами дипломата, економічні рестрикції наразі недоцільні.

"Якщо брати за стартову точку нинішню ситуацію в Білорусі, то я поки проти будь-яких економічних санкцій проти білоруських компаній і секторів економіки", - наголосив міністр.

Він зауважив, торгівля має надзвичайне значення для обох країн.

"Ми, нагадаю, відразу зайняли чітку позицію, і йдемо синхронізовано з Євросоюзом, і в плані захисту прав людини і засудження насильства, і вимог демократичних перетворень в Білорусі. І для зміни цієї позиції я не бачу зараз ніяких передумов", - додав Кулеба.

Слід нагадати, Євросоюз двома окремими рішеннями ввів санкції проти режиму Олександра Лукашенка, зокрема й самого невизнаного президента республіки. Україна приєдналася до санкційного тиску на владу Білорусі, однак не ввела поки що санкцій проти диктатора.

На тлі такої позиції Лукашенко неодноразово виступав з гучними та безпідставними звинуваченнями проти України. Зокрема він стверджував, що саме Київ дестабілізує ситуацію в республіці та намагається її зруйнувати.

Як повідомляв ONLINE.UA, режим Олександра Лукашенка звинуватив Україну, Литву та Польщу в підтримці нестабільності в Білорусі. Постпред республіки у Раді ООН зі справ людини Юрій Амбразевич оголосив, що таким чином країни намагаються виманити до себе фахівців у різних галузях.

Україну він звинуватив у виманюванні програмістів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?