У Лукашенка заявили, що Україна руйнує Білорусь заради виманювання програмістів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Лукашенка заявили, що Україна руйнує Білорусь заради виманювання програмістів

У Лукашенка заявили, що Україна руйнує Білорусь заради виманювання програмістів
Джерело:  online.ua

Режим Олександра Лукашенка звинуватив Україну, Литву та Польщу в підтримці нестабільності в Білорусі. Постпред республіки у Раді ООН зі справ людини Юрій Амбразевич оголосив, що таким чином країни намагаються виманити до себе фахівців у різних галузях. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ дипломата на засіданні.

За його словами, Київ та Вільнюс нібито імітують турботу про звичайних людей.

"Проілюструю, кому і навіщо потрібна нестабільність в Білорусії. Не буду говорити тут про такі банальності як геополітика — є набагато більш цинічні приклади. Наприклад, Польща, Литва та Україна в прямому сенсі наживаються на політичний момент в країні", - стверджує Амбразевич.

Він згадав Литву, яка після 1990 року втратила "третину населення", а Україну іронічно назвав "чемпіоном за рівнем життя в регіоні", який "публічно заманює білоруських програмістів".

"Польща під тим же приводом запропонувала переїхати до неї білоруським медикам. Хочуть вирішувати свої проблеми коштом сусідів: ось вам і турбота про демократію, і гуманітарні візи", - додав дипломат.

Санкції, які ввели у ЄС він назвав грубим нібито порушенням міжнародного права.

Водночас Амбразевич не згадав причини, з яких люди масово залишають Білорусь та чому місцева влада не здатна створити умов для нормального життя цих людей, через що вони зважуються на переїзд до інших країн.

Як повідомляв ONLINE.UA, режим диктатора Олександра Лукашенка вже розвалюється та не протримається надто довго, стверджує білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська. Вона закликала до початку перехідного періоду для подолання кризи та запропонувала очолити країну в цей час.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?