Тихановська передрікла розвал режиму Лукашенка та закликала до переговорів
Категорія
Світ
Дата публікації

Тихановська передрікла розвал режиму Лукашенка та закликала до переговорів

Тихановська передрікла розвал режиму Лукашенка та закликала до переговорів
Джерело:  online.ua

Режим диктатора Олександра Лукашенка вже розвалюється та не протримається надто довго, стверджує білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська. Вона закликала до початку перехідного періоду для подолання кризи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її відеозвернення від 3 грудня.

За словами політикині, вона особисто готова очолити республіку в цей перехідний період.

"Я беру на себе цю відповідальність, знаючи, що я не одна", - оголосила Тихановська.

Вона додала, незабаром представники режиму "опиняться в такій ситуації, коли їм вигідніше сісти за стіл переговорів, а не воювати з власним народом".

Представники опозиції натомість розробили спеціальну концепцію, яка дозволяє провести нові вибори та передбачає введення проєкту нової конституційної реформи. Останню можна буде провести після відставки Лукашенка.

Також опозиційна стратегія включає програму підтримки вразливих груп економічно, а також допомоги малому та середньому бізнесу в наявних важких умовах.

"Ми працюємо над тим, щоб полегшити та прискорити перехідний період і повернути владу народу", - стверджує Тихановська.

Нагадаємо, вона з серпня знаходиться за межами Білорусі та не має фактично змоги повернутися на батьківщину. З того часу опозиціонерка особисто зустрілася з лідерами різних держав, які висловили підтримку білорусам у боротьбі.

Як повідомляв ONLINE.UA, попри регулярні запевнення команди російського президента Володимира Путіна про невтручання Москви у внутрішні справи Білорусі, в російському впливі на ситуацію ніхто не сумнівається. Це підтверджують не тільки постійні дзвінки та прохання про допомогу оголосившого себе президентом Білорусі Олександра Лукашенка Путіну, а й офіційні заяви російської влади про те, що російська сторона готова зробити все можливе, щоб "допомогти" у врегулюванні ситуації в Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?