Кремль відреагував на вихід з українського чорноморського порту ще одного судна
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль відреагував на вихід з українського чорноморського порту ще одного судна

Кремль відреагував на вихід з українського чорноморського порту ще одного судна
Джерело:  online.ua

Речник Кремля Дмитро Пєсков почав стверджувати, що прохід цивільних суден через організований українською владою коридор у Чорному морі, нібито жодним чином не стосується відновлення зернової угоди.

Джерело: росЗМІ

Пєсков прокоментував вихід з українського порту ще одного судна

Російські пропагандисти попросили представника Путіна відреагувати на інформацію про те, що 27 серпня вже друге з моменту припинення "зернової угоди" судно вийшло в Чорне море через організований Києвом коридор.

У нього також поцікавилися, чи може це якось позначитися на можливості відновлення зернової угоди.

Дмитро Пєсков чомусь не хотів відповідати на першу частину запитання й одразу перейшов до другої.

Ні, це не має відношення до перспектив відновлення зернової угоди. Перспектива відновлення зернової угоди безпосередньо залежить від предметного, не на словах, а на ділі виконання обіцянок, які були перед російською стороною... Це зовсім інша субстанція, і тут наше військове відомство, безумовно, здійснює необхідний моніторинг, - цинічно заявив речник Кремля.

Що відбувається у Чорному морі після зриву Росією зернової угоди

17 липня РФ заявила про вихід з чорноморської "зернової ініціативи", а також почала атакувати портову зернову інфраструктуру.

10 серпня офіційний Київ заявив про тимчасові коридори в Чорному морі для торговельних суден, що прямують до та з українських портів.

Першим судном, яке скористалося українським чорноморським коридором після виходу РФ із "зернової ініціативи", стало судно Joseph Schult. Під прапором Гонконгу воно перетнуло турецьку протоку Босфор і прибуло в порт Стамбула.

Другим судном, яке вийшло з порту Одеси після зупинки "зернової ініціативи", став балкер Primus під прапором Ліберії, який вирушив у напрямку болгарського порту Варна. Маршрут проходження балкера був прокладений строго через територіальні води Румунії та Болгарії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?