ЄС готує рішення проти Польщі у разі продовження ембарго на зерно з України
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС готує рішення проти Польщі у разі продовження ембарго на зерно з України

ЄС готує рішення проти Польщі у разі продовження ембарго на зерно з України
Джерело:  online.ua

Переважна більшість членів Європейського Союзу не підтримує продовження після 15 вересня ембарго на імпорт зерна з України. Окрім того, наголошується, що в разі односторонніх кроків офіційної Варшави деякі країни можуть вдатись до контрзаходів.

Джерело:  RMF FM

ЄС може помститися Польщі за рішення проти України

На переконання представників Європейської комісії, одностороннє продовження Польщею ембарго на українське зерно є порушенням європейського права.

Офіційна Варшава ризикує зіткнутися зі штрафними санкції, однак, що важливо розуміти, їх введення передбачає тривалу процедуру.

Як вдалося дізнатися журналістам, команда Анджея Дуди справді побоюється торговельних контрзаходів, які можуть запровадити деякі члени Євросоюзу проти Польщі.

Насамперед мовиться про Німеччину, однак її позицію підтримують ще щонайменше 19 країн блоку.

Також Польща допускає, що інші держави Східної Європи можуть відмовитись від підтримки ембарго після 15 вересня.

Цілком можливо, що проти рішення Єврокомісії не буде йти Румунія, але таке ж рішення можуть ухвалити й інші – Болгарія, Чехія, Словаччина й Угорщина.

Що важливо знати про позицію Польщі

Як уже згадувалося раніше, польська влада стверджує, що у разі непродовження обмежень на рівні Європейського Союзу запровадить односторонню заборону, та плекає надію знайти союзників у цьому питанні.

Своєю чергою офіційний Київ наполягає на тому, що Брюссель повинен скасувати односторонні обмеження для українського експорту, і вважає, що ЄС має домовитися з Польщею.

Очільник Міністерства сільського господарства та розвитку Польщі Роберт Телус офіційно попередив, що Варшава поки не відмовляється від намірів продовжити заборону на ввезення української агропродукції і окремо від ЄС, а також розцінює позицію Єврокомісії як політично вмотивовану.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?