Кремль вигадав нову схему вербування "гарматного м’яса" на передову
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль вигадав нову схему вербування "гарматного м’яса" на передову

Кремль вигадав нову схему вербування "гарматного м’яса" на передову
Джерело:  online.ua

Керівництву Служби безпеки України вдалося дізнатися, що рекрутингові компанії Росії масово шукають "добровольців" для армії, не вимагаючи ні фізичної підготовки, ні воєнного фаху.

Джерело: Фейсбук-сторінка СБУ

У РФ придумали нову схему вербування солдат на фронт

Офіційна Москва пропонує непогані зарплати на роботах з "відновлення" окупованих територій на сході України – розбирати руїни будівель, які знищила російська армія, чи вантажити гуманітарну допомогу.

Про це СБУ зізнався один із полонених окупантів, який приїхав за контрактом нібито у якості "різноробочого".

Як стверджує загарбник, вибір у таких контрактників невеликий: послужити "гарматним м’ясом" у складі незаконних збройних формувань "ЛНР/ДНР" або бути розстріляними за відмову. Зазначається, що цей уродженець Удмуртії підписав контракт із зс РФ на 2 місяці саме через проблеми з грошима.

На розчистці території школи він працював лише перший тиждень. А потім разом із іншими 32 "колегами" його відправили в Золоте у підпорядкування терористичного угрупування так званої "ЛНР", - йдеться в повідомленні.

За словами окупанта, решта "добровольців" відмовилися: у перший же день це зробили 82 людини. Набагато гірше доля склалася у тих, хто вирішив виконати наказ.

З цих 32 людей: 7 потрапило в полон, 6 пішло назад, решта 200-х. Я сам отримав поранення, - розповідає полонений.

Він звертає увагу на те, що кудись повтікали навіть російські командири.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?