Від агресії кремлівських окупантів загинули понад 12 тис українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Від агресії кремлівських окупантів загинули понад 12 тис українців

Від агресії кремлівських окупантів загинули понад 12 тис українців
Джерело:  online.ua

За словами очільника Нацполіції України Ігора Клименка, наразі правоохоронці проводять розслідування кримінальних проваджень за фактами загибелі 12 тис громадян України через злочинні дії кремлівської окупаційної армії.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Від рук кремлівських окупантів загинуло понад 12 тис українців 

По Україні ми отримали повідомлення, відкрили відповідні кримінальні провадження щодо загибелі понад 12 тисяч людей, знайдених, зокрема, у братських могилах, - повідомив Клименко.

За його словами, від початку кремлівської зброїної агресії та кривавого терору, тільки у Київській області загинули 1,5 тис мирних українців.

Зокрема, велику кілікість вбитих місцевих жителів було виявлено у Бучі, Ірпені, Гостомелі, Бородянці.

Мертві тіла просто лежали на вулиці  – снайпери розстрілювали їх із танків, із бронетранспортерів, незважаючи на білі пов'язки, які російські військові змушували людей носити.

Клименко зазначив, що що велику кількість людей було знайдено загиблими у своїх будинках та квартирах: Як правило, ці люди помирали від мінно-вибухових травм.

Щодо братських могил, то, як підкреслив Клименко, поки що рано говорити називати конкретні цифри, оскільки щотижня правоохоронці знаходять по кілька тіл.

У Бучі в одній такій могилі було поховано 116 людей, були поховання поменше – по 5-7 осіб. Жителі збирали тіла загиблих та ховали у парках, -зазначає голова Нацполіції.

Клименко додав, що приблизно 75% загиблих – це чоловіки, близько 2% – діти, решта – жінки.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Це громадянське населення, люди не мали жодного відношення до військових чи правоохоронних структур.

На сьогоднішній день не ідентифіковано близько 1 тис 200 тіл загиблих. Це тривалий процес, досить копіткий, тому що дуже багато тіл у стані гнильного розпаду. У тих родичів, які зверталися до нас на гарячу лінію, відбираємо ДНК, потім профілі цих родичів порівнюємо з профілями загиблих, похованих, розстріляних, яких не змогли впізнати. Родичі мають бути лише прямі – мама-тато-рідні діти. Тільки так ми працюємо, - наголосив керівник Нацполіції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?