Кремлівські загарбники безуспішно намагаються оточити Лисичанськ
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремлівські загарбники безуспішно намагаються оточити Лисичанськ

Кремлівські загарбники безуспішно намагаються оточити Лисичанськ
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з американського Інституту вивчення війни, кремлівська окупаційна армія намагається оточити Лисичанськ, однак через численні помилки терпить невдачу.

Джерело: ISW

Окупанти провалюють наступ на Лисичанськ 

Зазначається, що кремлівська окупаційна армія зруйнувала два мости, що ведуть через Сіверський Донець, тоді як потрібно було спробувати захопити їх.

Російські окупанти продовжують наземні штурми в Сєвєродонецьку та його околицях під прикриттям сильного артилерійського вогню, але станом на 12 червня не встановили повний контроль над містом.

Росіяни провели безуспішні штурмові операції у Врубівці та Миколаївці.

Аналітики ISW припускають, що кремлівська окупаційна армія ймовірно розраховує здійснити прорив в районі Тошківки, або від Попасної на північ з метою оточення Лисичанська чи спроби штурму міста  з західного берега Сіверського Дінця.

Водночас кремлівські загарбники провалили штурм населеного пункту Тошківка.

Загарбники зруйнували два мости через річку Сіверський Донець між Сєвєродонецьком і Лисичанськом і ведуть масований обстріл третього.

Російські війська, в принципі, повинні прагнути захопити мости, а не руйнувати їх, оскільки у них є проблеми з форсуванням річки Сіверський Донець. Можливо, вони сподіваються заблокувати українських захисників у Сєвєродонецьку, відрізавши їм шлях до відступу, але здається малоймовірним, що вигода від захоплення відносно невеликого числа військових ЗСУ вище витрат на створення переправи через річку, - міркують аналітики.

Ворог також робив безуспішні спроби просування на Довгеньке, Долину і Мазанівку між Ізюмом і Слов'янськом.

Між тим радник голови Міноборони України Юрій Сак зазначив, що українські військові контролюють територію заводу "Азот" в Сєвєродонецьку та зривають спроби кремлівських окупантів взяти під контроль все місто.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Водночас, за його словами, з гуманітарної точки зору ситуація в Сєвєродонецьку "дуже, дуже важка" і схожа на ту, яка була в обложеному Маріуполі, хоча зараз події розвиваються більш динамічно.

Йдуть вуличні бої. В окремих місцях українська армія робить контратаки, які могли б проводитися більш ефективно", якби Україна в найкоротші терміни отримала в розпорядження важкі озброєння, - зазначає представник Міноборони.

Сак нагадав, що Україна вже використовує на фронті 150 гаубиць калібру 155 міліметрів, проте потребує більшої кількості далекобійних артилерійських систем.

США заявили, що нададуть Україні чотири системи HIMARS. Великобританія заявила, що надасть Україні системи MLRS... Зараз Україні необхідно близько 100 таких систем, щоб мати можливість перейти в контрнаступ і звільнити нашу землю, - зазначає радник голови Міноборони.

У той же час представники розвідки Великої Британії наголосили, що протягом найближчих місяців форсування річок на сході України стане вирішальним фактором битви за Донбас.

Як наголошується в повідомленні, ключова 90-кілометрова Центральна ділянка російської лінії фронту на Донбасі лежить на захід від річки Сіверський Донець

Для досягнення успіху на нинішньому оперативному етапі наступу на Донбасі Росії доведеться або проводити амбітні флангові дії, або проводити штурмові форсування річок, - зазначають представники Міноборони Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?