Кремль висунув Україні нові нахабні вимоги щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль висунув Україні нові нахабні вимоги щодо Донбасу

Кремль висунув Україні нові нахабні вимоги щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Представники РФ на переговорах у Мінську вимагають запровадження закону про особливий статус Донбасу на постійній основі, а також вимагають відкрити контрольний пункт у Щасті. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Василь Боднар під час години уряду у Верховній Раді, передає ONLINE.UA.

"Так звана "формула Штайнмаєра" визначає лише механізм введення в дію закону, що визначає певний особливий статус окремих районів. Чинний на сьогодні закон введений в дію ще в 2014 році і продовжений до 31 грудня 2019 року. Філософією цього закону передбачалося з самого початку, що він діятиме лише протягом 3 років", - сказав дипломат.

За словами Бондара, зараз переговорна вимога, яка озвучується російською стороною в Мінську, – це запровадження цього закону на постійній основі. Але визначатиметься він законом, який прийматиме Верховна Рада. Закон будете розробляти і впроваджуватиме Україна.

 "Рішення про відкриття КПВВ в Золотому було прийнято ще в 2016 році – і українська сторона не відступила від цієї позиції… Російська сторона почала пакетувати відкриття КПВВ в Щасті – це не передбачено жодними домовленостями. Тому на сьогодні ми залучаємо партнерів по нормандському формату для тиску на російську сторону – для того, щоб виконати відповідну домовленість і запровадити КПВВ в Золотому", - сказав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Дмитро Пєсков зізнався, що вимога України на мирних переговорах в Мінську про розпуск злочинних угруповань "ЛНР" і "ДНР" стала несподіванкою для адміністрації президента Росії Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?