Кремль висунув владі Казахстану жорсткі умови за свою допомогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль висунув владі Казахстану жорсткі умови за свою допомогу

Кремль висунув владі Казахстану жорсткі умови за свою допомогу
Джерело:  online.ua

За інформацією журналістів, в обмін на російську військову допомогу по лінії ОДКБ зі стабілізації ситуації в охопленному протестами Казахстані, влада країни вимушена буде визнати російську анексію Криму, та повернути російській мові статус другої державної.

Джерело:  Akit

Росія почала шантажувати Казахстан 

У Кремлі висунули президенту Казахстану Касим-Жомарту Токаєву низку умов за свою допомогу.

Ці умови включали визнання анексії Криму, відновлення російської мови в якості другої офіційної мови, надання Росії військових баз і автономію для російських меншин, - повідомляють турецькі журналісти.

Наразі перші російські військові підрозділи прибули в Казахстан.

Літаки військово-транспортної авіації доставили перші підрозділи зі складу основних сил російського контингенту миротворчих сил ОДКБ на територію Республіки Казахстан, - повідомили представники Міноборони РФ.

При цьому російські військові направляються в Казахстан разом з військовою технікою.

Миротворці направляються в республіку на обмежений за часом період для стабілізації і нормалізації обстановки. Основними їх завданнями стане охорона важливих державних і військових об'єктів, надання сприяння силам правопорядку Казахстану в стабілізації обстановки і повернення її в правове поле. Від Росії до складу миротворчих сил організації увійшли підрозділи і військові частини Повітряно-десантних військ, - повідомили в Міноборони РФ.

За інформацією волонтерів з організації InformNapalm, Кремль перекинув до Казахстану спецпідрозділи, що брали участь в анексії Криму та бойових діях на Донбасі.

Фото - twitter.com/igoryaskou

98-а дивізія ВДВ (в / ч 65451). Зі складу дивізії в Україні були помічені військовослужбовці 217-го парашутно-десантного полку (в/ч 62295) і 331-го парашутно-десантного полку (в/ч 71211). Цікаво, що РФ активно задіює військовослужбовців з підрозділів, які брали участь у гібридній агресії проти України для виконання "миротворчих завдань" та міжнародних навчань за кордоном, - повідомляють журналісти.

Волонтери також нагадали, що що офіцером 45-го полку ВДВ, згодом розгорнутого в бригаду, на початку 2000-х був відомий за подіями на Донбасі Ігор Гіркін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?