Кремль витрачає гроші російських пенсіонерів на атаки дронами по Україні — Сухопутні війська ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль витрачає гроші російських пенсіонерів на атаки дронами по Україні — Сухопутні війська ЗСУ

Кремль витрачає гроші російських пенсіонерів на атаки дронами по Україні — Сухопутні війська ЗСУ
Джерело:  online.ua

За інформацією представників командування Сухопутних Сил ЗСУ, від початку злочинного вторгнення армїі РФ в Україну окупанти випустили по нашій країні вже більше 2 тис іранських ударних дронів типу "Shahed". 

Джерело: Telegram Сухопутних військ ЗСУ

Що відомо про витрати Росії на атаки дронами по Україні

Понад 2 тисячі ударних БпЛА типу “Шахед” Росія вже випустила по Україні. Перший іранський безпілотник Збройні сили України збили рівно рік тому - 13 вересня 2022 року, - йдеться у повідомленні Сухопутних сил.

Як зазначають військові, в середньому за цей рік окупанти запускали по Україні 5,5 “шахедів” на день.

Сумарна вартість цих камікадзе склала, за різними оцінками, від 40 до 100 мільйонів доларів. Це середні пенсії 200-500 тисяч росіян, - зазначають у військовому командуванні.

Що відомо про наслідки нічних атак ворожих БпЛА по Україні 

Протягом ночі 13 вересня 2023 року збройні сили РФ здійснили масований дроновий удар по населених пунктах півдня Одеської області.

За інформацією представників Офісу генпрокурора України, внаслідок атаки було пошкоджено об'єкти цивільної та портової інфраструктури та стоянку вантажного автотранспорту.

За процесуального керівництва Ізмаїльської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки обстрілів.

За інформацією керівника Одеської ОВА Олега Кіпера,  внаслідок нальотів російських ударних дронів на Ізмаїльський район постраждало 7 цивільних осіб. Шість чоловік у Рені та один в Ізмаїлі.

Двоє чоловіків з Рені у тяжкому стані, в палаті інтенсивної терапії. Сьогодні їх транспортують в Одесу. Четверо інших в стані середньої важкості, продовжують лікування в м.Рені, - зазначив Кіпер.

 Загалом, за інформацією представників командування Повітряних сил, протягом ночі на 13 вересня злочинна армія РФ запустила по Україні 44 ударні іранські дрони типу "Shahed".

Сили ППО збили 32 ворожі БпЛА.

Як уточнили військові, окупанти запускали "шахеди" із трьох напрямків: Приморсько-Ахтарськ, мис Чауда, Курськ. Усього зафіксовано пуски 44 дронів.
Основний напрямок - південні райони Одеської області, а саме портова інфраструктура регіону.

Нічну атаку відбивали авіація, підрозділи зенітних ракетних військ, мобільні вогневі групи.

За результатами бойової роботи знищено 32 безпілотники типу Shahed-136/131.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?