Чому армія РФ збільшила атаки по Одеській області — відповідь ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому армія РФ збільшила атаки по Одеській області — відповідь ГУР

Чому армія РФ збільшила атаки по Одеській області — відповідь ГУР
Джерело:  online.ua

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони України Андрія Юсова, наразі Одеська область залишається однією з ключових цілей атак злочинної армії РФ через прагнення Кремля знищити українські порти на Дунаї та в Чорному морі і позбавити Україну можливості відновити "зернову угоду". 

Джерело: "РБК-Україна"

Як Україні захистити портову інфрраструктуру від атак армії РФ 

Зараз одним із ключових напрямків ударів ворога є Одещина. Оскільки зараз на різних рівнях продовжують переговори по зерновому коридору, то паралельно з цими перемовинами Росія намагається знищити українську портову інфраструктуру і вибити Україну як можливого виконавця угод, - пояснює Юсов.

Представник ГУР підкреслив, що в ході перемовин Росія, впершу чергу, намагається домовитись про експорт власного зерна, а також викраденого з окупованих територій України зерна.

Юсов зазначає, що в Кремлі при цьому розуміють нездатність виключити Україну із "зернової угоди".

Проте знищення портової інфраструктури за логікою загарбників "певною мірою розв'язує це питання. Вони не отримають бажаного результату за будь-яких обставин, але план такий, - пояснює представник ГУР.

Чому ООН грає на боці Кремля 

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, генсек ООН Антоніу Гутерреш не зацікавлений у справедливому завершенні війни.

Мало того, як підкреслює Подоляк, Гутерреш взагалі не розуміє, що відбувається в Україні.

Гутерреш не зацікавлений у тому, щоб ця війна закінчилась справедливим фіналом, - зазначає представник ОП.

Подоляк назвав абсурдною заяву Гутерреша про нібито бажання України та Росії продовжувати війну.

Це чітко фіксує позицію Гутерреша як людини, яка абсолютно свідомо не розуміє, що відбувається в Україні. Абсолютно не зацікавлена у тому, щоб ця війна закінчилась справедливим фіналом. Абсолютно залежна від російської точки зору на цю війну, - підкреслив представник ОП.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?