Путіну та Ердогану не вдалось домовитись про відновлення зернової угоди
Категорія
Політика
Дата публікації

Путіну та Ердогану не вдалось домовитись про відновлення зернової угоди

Путіну та Ердогану не вдалось домовитись про відновлення зернової угоди
Джерело:  online.ua

За результатами зустрічі у Сочі кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна із турецьким президентом Реджепом Тайіпом Ердоганом, сторонам не вдалось домовитись щодо відновлення зернової угоди.

Джерело: пресконференція Путіна та Ердогана

Чому Путін та Ердоган не домовились про відновлення "зернової угоди" 

Ердоган підкреслив, що "зернова угода" зіграла важливу роль у боротьбі із світовою продовольчою кризою і Туреччина готова знову бути посередником у її відновленні.

При цьому Путін цинічно збрехав, що нібито Україна знищила цю угоду.

Ми знаємо, що за посередництва президента Туреччини були досягнуті домовленості, були проекти документів узгоджені між російською та українською делегацією, але потім Україна відправила їх на смітник. До цього ніхто не повертається. Ми чуємо про якісь нові ініціативи, але це не те, що коли-небудь з нами обговорювалося. Тому ми нічого нового не сприймаємо, - заявив кремлівський диктатор.

Він заявив, що РФ не відмовляється від посередництва Китаю, Туреччини та країн Африки.

Що відомо про цікаві інциденти під час переговорів Путіна та Ердогана

Під час зустрічі Путіна та Ердогана турецький перекладач переплутав та заявив про війну між Росією та Туреччиною, а не про розв'язану Кремлем війну проти України.

Між Росією та Туреччиною війна… Між Україною та Росією ситуація, яка складається, на тлі цього цей візит відбувається. І ваше запрошення, ми раді цьому запрошенню, моя делегація рада цьому запрошенню, - підкреслив перекладач під час виступу Ердогана.

При цьому Путін також зробив заяву про близькість до досягнення угоди із Туреччиною щодо створення центру торгівлі природним газом.

Раніше Путін заявляв про те, що проект буде мати форму електронного торгового майданчика, а не фізичного об'єкта для зберігання великих обсягів російського пального, проте не уточнював, чи буде така схема означати скорочення торгівлі газом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?