Ердоган у Сочі запропонує Путіну стати посередником у переговорах між Україною і РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган у Сочі запропонує Путіну стати посередником у переговорах між Україною і РФ

Ердоган у Сочі запропонує Путіну стати посередником у переговорах між Україною і РФ
Джерело:  online.ua

4 вересня у російському Сочі пройде зустріч президентів РФ та Туреччини Володимира Путіна та Реджепа Таїпа Ердогана. Туреwький президент планує обговорити зернову угоду та посередництво у переговорах між РФ та Україною.

Джерело: Milliyet

Зустріч Путіна та Ердогана

Це буде перша особиста зустріч Путіна та Ердогана за 11 місяців. Турецькі ЗМІ повідомляють, що на порядку денному відродження чорноморської зернової угоди.

Президент Ердоган сподівається використати саміт у Сочі, як основу для мирних переговорів, оскільки турецький лідер є одним із небагатьох альянсі НАТО, хто може достукатися Путіна.

Інформаційна агентство AFP повідомляє, що Київ і Москву протягом останніх тижнів відвідав міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан у рамках підготовки до саміту в Сочі.

Нагадаємо, що РФ відмовилася від зернової угоди на початку липня. Росія поскаржилася, що Захід блокує її власний експорт зерна та добрив.

Путін вимагає від Заходу послаблення санкцій в обмін на відновлення зернової угоди.

Атаки на портову інфраструктуру України

Після виходу з угоди Росія розпочала масовані атаки на склади зернових та портову інфраструктуру в Україні. Також там заявили, що розглядатимуть судна, які прямують до та з українських портів, як такі, що перевозять потенційно військові вантажі, а отже, як законні цілі.

Атаки РФ були спрямовані зокрема і на внутрішні річкові порти Дунаю Рені та Ізмаїл.

За кілька годин до зустрічі Путіна та Ердогана у Сочі 4 вересня РФ атакувала Ізмаїльській порт на річці Дунай.

17 дронів збили наші сили ППО. Але, на жаль, є і влучання. У декількох населених пунктах Ізмаїльського району пошкоджені складські та виробничі будівлі, сільгосптехніка та устаткування промислових підприємств, - повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Нагадаємо, що завдяки зерновій угоді, Україна змогла експортувати 33 млн тонн зерна та інших товарів.

Читайте також:

  • Аналітик озвучив попередження щодо перемовин Путіна та Ердогана

  • Стала відома дата візиту Ердогана до Путіна — що обговорюватимуть

  • Ердоган поїде до Росії на зустріч з Путіним — Yeni Şafak

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?