"Кремль йде проти волі народу": США висунули РФ гучні звинувачення
Категорія
Політика
Дата публікації

"Кремль йде проти волі народу": США висунули РФ гучні звинувачення

"Кремль йде проти волі народу": США висунули РФ гучні звинувачення
Джерело:  online.ua

Влада США звинуватила Росію і Кубу в тому, що вони зіграли головну роль у нинішній кризі у Венесуелі, оскільки раніше підтримували і продовжують підтримувати режим Ніколаса Мадуро. З даною жорсткою заявою виступив держсекретар США Майк Помпео, передає ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

Звинувачення Помпео прозвучали на тлі руйнівного відключення електроенергії, що занурило найбільш густонаселені райони Венесуели в темряву.

Політик також заявив, що російський уряд використав свої основні ЗМІ, RT і Sputnik, щоб "відвернути увагу" від перетворення золотих резерів Венесуели в готівку.

"Кремль стоїть зі своїми венесуельськими друзями проти волі народу суверенної нації заради захисту дружнього до Москви режиму", – заявив Помпео.

Сполучені Штати і раніше називали Кубу і Росію серед тих, хто підтримує Мадуро, але ніколи в цих звинуваченнях не було такої конкретики, яку наддав Помпео. Його заява прозвучала через кілька годин після того, як міністерство фінансів США ввело нові санкції проти російського банку, звинуваченого у наданні допомоги уряду Мадуро в обхід американських фінансових санкцій.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні жорстко відреагувала на ситуацію в Венесуелі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?