В ЄС жорстко відреагували на ситуацію в Венесуелі
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС жорстко відреагували на ситуацію в Венесуелі

В ЄС жорстко відреагували на ситуацію в Венесуелі
Джерело:  online.ua

Влада Венесуели повинна визнати надзвичайну гуманітарну ситуацію в країні, інакше уникнути ескалації напруженості конфлікту не вдасться.

Про це заявила глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайту Ради Євросоюзу.

Федеріка Могеріні від імені ЄС закликала правоохоронні органи і служби безпеки Венесуели проявляти стриманість, уникати застосування сили і допускати гуманітарну допомогу.

"Погіршення умов життя в Венесуелі, пов'язане з багатоплановою кризою, що вразила країну та позначається на все більшій кількості венесуельців. Відмова режиму Мадуро визнати надзвичайну гуманітарну ситуацію веде до ескалації напруженості. Надходять тривожні повідомлення про заворушення, актах насильства і зростанні числа жертв, особливо в прикордонних районах і серед корінного населення", - заявила вона.

Могеріні підкреслила, що Брюссель категорично виступає проти використання нерегулярних збройних груп для залякування цивільних осіб і законодавців, які мобілізувалися для розподілу допомоги. Вона вказала на те, що витоки кризи, що продовжується в Венесуелі, є політичними та інституційними, тому її рішення може бути тільки політичним.

"Ми знову заявляємо про наше рішуче неприйняття і засудження насильства і будь-яких ініціатив, які можуть ще більше дестабілізувати регіон. Ми рішуче підтверджуємо наш заклик до відновлення демократії за допомогою вільних, прозорих і заслуговуючих на довіру президентських виборів. ЄС через Міжнародну контактну групу готов підтримати цей процес" , - додала глави європейської дипломатії, зазначивши, що народ Венесуели вже сильно постраждав, і настав час дозволити йому самому визначити своє майбутнє.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США поставили ультиматум силовикам Мадуро, пригрозивши їм більшими санкціями та ізоляцією, якщо вони продовжать діяти проти мирних громадян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?