Кремль завдав потужного удару у відповідь Франції та Німеччині
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль завдав потужного удару у відповідь Франції та Німеччині

Кремль завдав потужного удару у відповідь Франції та Німеччині
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін та його команда досі намагаються всіма силами виправдатися за отруєння російського опозиціонера Олексія Навального бойовою отрутою "Новачок". На цей раз в Кремлі зважилися на публічні звинувачення на адресу Німеччини. У команді Путіна безстрашно заявили, що Навальний був отруєний бойовою отруйною речовиною або на території Німеччини, або в літаку, який доставив його до берлінської клініки Шаріте. Кремль дав зрозуміти Парижу і Берліну, що не збирається визнавати провину Путіна в отруєнні опозиціонера. Тому офіційна Москва ввела санкції проти представників керівних структур Німеччини і Франції як заходи у відповідь на аналогічні дії Парижа і Берліна. Про нові санкції Росії проти Німеччини і Франції 12 листопада повідомив глава МЗС Росії Сергій Лавров в інтерв'ю російським і іноземним ЗМІ, передає ONLINE.UA.

"Відповіді на санкції, звичайно ж, будуть. Оскільки локомотивом цих санкцій ЄС у зв'язку з Навальним була Німеччина, так як ці санкції прямо зачіпають керівних співробітників адміністрації президента РФ, наші відповідні санкції будуть дзеркальними. Санкції вже прийняті. Про це ми скоро повідомимо нашим німецьким і французьким колегам. Ці санкції будуть проти керівних співробітників апаратів керівників ФРН і Франції ", - повідомив Лавров.

Російський міністр за традицією знову почав звинувачувати офіційний Берлін в отруєнні Навального, запевняючи що за цим злочином стоїть не Кремль.

"У нас є всі підстави вважати, що все, що з Навальним сталося з точки зору проникнення бойових отруйних речовин в його організм, могло статися в Німеччині або в літаку, куди його повантажили і повезли в клініку Charite. Виникають питання, які люди, крім лікарів, були на борту цього літака. Про це теж цікаво поговорити, але це, напевно, буде вже стосуватися не стільки медичних питань, скільки питань, пов'язаних з тим, хто міг мати відношення до цієї історії за межами безпосередньо лікарських кіл ", - висунув Лавров нову російську версію отруєння опозиціонера.

Нагадаємо, 20 серпня цього року впливовий російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив в реанімацію у важкому стані прямо з борту літака, на якому він летів з Томська в Москву. Після токсичного отруєння Навальний впав у кому, з якої німецьким медикам вдалося вивести політика тільки 14 вересня. 23 вересня, його виписали з німецької клініки, але лікарі попередили про окремі наслідки отруєння, тому він до сих пір знаходиться під наглядом абмулаторно.

Важливо додати, що не тільки влада Німеччини підтвердили, що Навального отруїли "Новачком", але і незалежні лабораторії Франції і Швеції. Меркель не сумнівається в тому, що Олексія Навального отруїли, тому як намагалися змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні питання" від уряду Росії. 6 жовтня технічний секретаріат Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) офіційно повідомив міжнародній спільноті, що Олексія Навального дійсно отруїли нервово-паралітичним агентом з групи "Новачок". Також в ОЗХЗ звернули увагу на те, що проти відомого опозиціонера застосували новий тип "Новачка", який формально не входить в список Конвенції про хімічну зброю, проте все-таки вважається хімічною зброєю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Навальний публічно викрив всю брехню Путіна про своє отруєння.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?