Навальний нарешті публічно викрив усю брехню Путіна про отруєння
Категорія
Політика
Дата публікації

Навальний нарешті публічно викрив усю брехню Путіна про отруєння

Навальний нарешті публічно викрив усю брехню Путіна про отруєння
Джерело:  online.ua

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який був отруєний бойовою отрутою типу "Новачок", пішов на рішучі заходи щодо президента Росії Володимира Путіна. Він публічно і з приведенням фактів викрив брехню Путіна, який спробував відхреститися від жахливого злочину і навіть зробив спроби запевнити, що особисто сприяв порятунку життя опозиціонера. На своїй сторінці в соцмережі Навальний нагадав, як відбувалася його транспортування і госпіталізація в німецьку клініку Шаріте, і головне, як діяли російські влади в той момент. Навальний вважає, що Путін вже настільки забрехався, що не пам'ятає своїх слів двомісячної давновсті. Але це, на думку опозиціонера, в черговий раз тілки підтверджує, що саме Путін замовник замаху не нього, повідомляє ONLINE.UA.

"Як зрозуміти, що Путін бреше? Це легко. Путін бреше так багато, що не пам'ятає, про що брехав два місяці тому. Вчора він заявив: якби ми хотіли отруїти, то отруїли б надійно, а не відправили на лікування. Твердження таке ж переконливе, як і "якби ми підробляли допінг-проби на Олімпіаді, то ніхто б не помітив". І, мовляв, це особисто він дав команду мене вивезти. Міг би і не дозволити: адже у мене є якісь обмеження" , - відповів Навальний на чергову брехню Путіна.

Опозиціонер нагадав, що в той момент, коли він був в комі, тільки омські лікарі запевняли про нетранспортабельність за наказом Кремля, де казали, що не мають ніякого відношення до рішення медиків. Але через дві доби лікарі Омська змінили своє рішення, до чого, за словами спікера Путіна, Кремль знову був ні до чого.

"А тепер виходить, що думка "омских лікарів" нікого не цікавила, а всі питання вирішував особисто "доктор Путін". Чекали, поки я помру або поки "Новачок" розчиниться. Помилилися - лабораторії трьох країн знайшли отруту у мене в крові", - підкреслив Навальний.

Політик також обурився запевненнями Путіна, що особисто він дозволив вивезти Навального в Німеччину, хоча у нього нібито була заборона на виїзд.

"Про "обмеження на виїзд" взагалі смішно. 100% брехня. У мене є закордонний паспорт. Я виграв Європейський суд з цього приводу. Сказане ще раз переконує мене: саме Путін замовник цього замаху. Він заборонив мене вивозити, щоб приховати сліди хімзброї. Від нього, а не від лікарів, виникла "нетранспортабельність". Два місяці минуло, а досі навіть кримінальної справи немає - це теж особистий наказ Путіна. Як і будь-який злочинець, він просто замітає сліди ", - підсумував Навальний.

Нагадаємо, 20 серпня впливовий російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив в реанімацію у важкому стані прямо з борту літака, на якому він летів з Томська в Москву. Після токсичного отруєння Навальний впав у кому, з якої німецьким медикам вдалося вивести політика тільки 14 вересня.

Важливо додати, що не тільки влада Німеччини підтвердила, що Навального отруїли "Новачком", але і незалежні лабораторії Франції і Швеції. 6 жовтня технічний секретаріат Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) офіційно повідомив міжнародній спільноті, що Олексія Навального дійсно отруїли нервово-паралітичним агентом з групи "Новачок". Також в ОЗХЗ звернули увагу на те, що проти відомого опозиціонера застосували новий тип "Новачка", який формально не входить в список Конвенції про хімічну зброю, проте все-таки вважається хімічною зброєю.

Після цього Навальний опублікував відеозвернення, яке шокувало всю міжнародну спільноту. Опозиціонер офіційно заявив, що за замахом на нього варто особисто президент Росії Володимир Путін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Навальний зважився остаточно загнати Путіна в глухий кут. Він звернувся до президента США Дональду Трампа і закликав його засудити застосування хімічної зброї Росією. Навальний нагадав, що його отруєння отрутою з групи "Новачок" є не гіпотезою, а фактом, і попередив, що Путін розробляє нову програму з виробництва цієї хімічної зброї, щоб боротися з неугодними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?