Кремль збирався відповзати з Донбасу: з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Кремль збирався відповзати з Донбасу: з'явилися подробиці

Кремль збирався відповзати з Донбасу: з'явилися подробиці

Російський політолог Андрій Піонтковський вважає, що президент РФ Володимир Путін вирішив йти з Донбасу, однак домовлявся з американцями про визнання Криму російським.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Радіо Свобода".
За словами Піонтковського, в Кремлі не робили ставку на перемогу Трампа, а заздалегідь почали вирішувати питання з кандидатом в президенти США Хілларі Клінтон, якій пророкували крісло нового американського лідера.
"Тим часом делегації російської "мислячої громадськості" - так званий дипломатичний Track 2 - хвилями накочувалися на США під час президентської кампанії для обговорення в вашингтонському обкомі умов гібридної капітуляції. Переговори велися з людьми, близькими до майбутньої адміністрації Гілларі Клінтон. При всій симпатії до пропутінських й антинатівців ескападам Трампа і при всій інформаційній підтримці його по лінії WikiLeaks на перемогу Трампа всерйоз в Кремлі не сподівалися", - зазначив політолог.
Читайте також: Трамп провів нову розмову щодо України
Він також розповів про те, які питання піднімали у Путіна на переговорах з американською стороною.
"З різних джерел мені добре відомі деталі консультацій, які проходили. Вихідний темнічек різноманітних кремлівських посланців був один і той же: з Донбасу ми поступово відповзаємо, але Кримнаш, там наш сакральний Херсонес, про Прибалтику ми ніколи і не думали, це все ваші русофобські вигадки; Сирія ні нам, ні вам не потрібна, вона все одно розвалюється, за нами нехай залишиться алавітський анклав з військово-морською базою; донбаські санкції знімаються, а кримські нас особливо не хвилюють", - підкреслив Піонтковський.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в мережі виявили нові докази участі російських військовослужбовців в бойових діях на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?