РФ почала брехати про "загальну мобілізацію" в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ почала брехати про "загальну мобілізацію" в Україні

РФ почала брехати про "загальну мобілізацію" в Україні
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна, яка стягнула до кордону України сотні тисяч солдатів, почала публічно звинувачувати офіційний Київ у "агресивних мілітаристських планах". З такою заявою виступила офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова підчас брифінгу 22 квітня.

Джерело: МЗС РФ

Російські дипломати стверджують, що Зеленський оголосив загальну мобілізацію

Марія Захарова традиційно згадала заяву народних обранців від політичної сили "Слуга народу" із закликом розірвати дипломатичний відносини з Росією, провести призов резервістів і розмістити в Україні війська країн НАТО .

Вона збрехала,що український лідер Володимир Зеленський на цю пропозицію "негайно відгукнувся і оголосив загальну мобілізацію".

Російські дипломати також почали стверджувати, що президент України "у такий спосіб" рятує рейтинг (свій та партії СН), що "неухильно знижується на тлі падіння рівня життя, стрімкої деіндустріалізації і депопуляції України".

Представниця МЗС РФ назвала це сюрреалізмом, а також нагадала про голлівудський фільм "Wag the Dog" (в російському прокаті мав назву "Плутовство"), наголосивши, що прийом, мовляв, давно відомий.

"Щоб відвернути увагу населення України від погіршення ситуації в соціально-економічній сфері та дедалі більшої політичної турбулентності, а також виправдати абсолютно агресивні мілітаристські плани, Київ веде активну кампанію з дезінформації. Основа її все та ж - створення образу ворога в особі Росії", - цинічно заявила Марія Захарова.

Чи оголошував Зеленський загальну мобілізацію

Ні, це черговий фейк команди Володимира Путіна.

21 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон, який дозволив оголошувати призов в армію резервістів без мобілізації. Цим же законом вводиться кримінальна відповідальність за ухилення від призову.

Окрім того, він запроваджує новий вид військової служби — військова служба за призовом осіб з числа резервістів в особливий період.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?