Кремль зреагував на заяву Пристайка про "відмову від вступу України в НАТО"
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль зреагував на заяву Пристайка про "відмову від вступу України в НАТО"

Кремль зреагував на заяву Пристайка про "відмову від вступу України в НАТО"
Джерело:  online.ua

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в нещодавньому інтерв'ю припустив, що Україна може відмовитися від вступу в НАТО, якщо це допоможе зупинити війну та агресію з боку РФ. Команда очільника Кремля Володимира Путіна миттєво відреагувала на цю заяву українського дипломата.

Джерело: сайт Кремля

Кремль зрадів заяві Пристайка про "невступ України до НАТО"

Незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков, коментуючи слова українського дипломата Вадима Пристайка, почав запевняти, що офіційна відмова України від ідеї долучитися до НАТО сприяла б формулюванню "відповіді на російські занепокоєння".

Безумовно, якимось чином зафіксована відмова України, підтверджена відмова, від ідеї вступу до НАТО – це був би крок, який би істотно сприяв формулюванню більш значущої відповіді на російські стурбованості, – заявив під час брифінгу 14 лютого прессекретар російського президента.

За словами Дмитра Пєскова, Кремль знає, що команда українського лідера Володимира Зеленського уже попросила посла пояснити усім його неоднозначну заяву.

Дмитро Пєсков (фото - kremlin.ru)

Навряд чи це (заяву Пристайка – ред) можна сприймати як якийсь факт, що відбувся, не маючи концептуального зовнішньополітичного світогляду Києва, – додав речник Кремля.

Окрім того, Дмитро Пєсков не забув згадати й про те, що в Конституції Україні закріплені "взагалі інші цілі".

Пристайко уже пояснив свої слова про відмову від членства України в НАТО

Ми зараз на різних інтерв’ю тут пояснюємо, що НАТО (курс на НАТО. — Ред.) є навіть в Конституції і ніяких змін зараз немає, але ми не можемо розраховувати зараз на НАТО — бо ми не члени родини. Щоб уникнути війни просто зараз, ми готові на компроміси, але вони не лежать у сфері НАТО, а в Мінських домовленостях тощо, - заявив Вадим Пристайко.

За словами послав, курс щодо НАТО досі залишається, однак офіційний Київ повинен шукати інші варіанти, які дозволять вижити просто зараз.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?