Кремль зважився на зухвале рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль зважився на зухвале рішення

Кремль зважився на зухвале рішення
Джерело:  online.ua

Росія планує повернутися до роботи у Парламентській асамблеї Ради Європи на літній сесії за умови ухвалення резолюції, яка "вбиває" санкційний механізм, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Зазначається,що 19 червня Рада російської Думи затвердила склад думської частини делегації Федеральних зборів в ПАРЄ. До неї увійшли 22 людини – 14 депутатів "Єдиної Росії", по 3 депутати від ЛДПР і КПРФ, 2 - від "Справедливої Росії". Загалом російську делегацію складають 36 депутатів – решту ще має затвердити Рада Федерації.

Глава комітету нижньої палати з міжнародних справ Леонід Слуцький каже, що заявку на підтвердження повноважень російської делегації буде подано лише за умови позитивного голосування за резолюцію, яка обмежує санкційний механізм у ПАРЄ. Варто зазначити, що документ розглянуть у ПАРЄ у понеділок 24 червня.

"Якщо рекомендації регламентного комітету будуть прийняті без вилучень, отже, буде введена заборона на обмеження права слова, голосу і представництва національних делегацій в асамблеї, російські депутати і сенатори приїдуть до Страсбурга і 25 червня увійдуть в зал засідань Палацу Ради Європи", - заявив Слуцький.

Як відомо, нещодавно регламентний комітет ПАРЄ схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій. Цей крок може призвести до повернення російської делегації у ПАРЄ.Асамблея розгляне затверджений комітетом проєкт резолюції наприкінці червня.

Раніше українські правозахисники застерегли від схвалення цієї резолюції та безумовного повернення російської делегації до ПАРЄ, оскільки Росія повністю нехтує вимогами організації.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Макрон заявив, що не хоче допустити повного виходу Росії з Ради Європи. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?