Макрон виступив з шокуючою заявою після зустрічі із Зеленським
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон виступив з шокуючою заявою після зустрічі із Зеленським

Макрон виступив з шокуючою заявою після зустрічі із Зеленським
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон заявив, що не хоче допустити повного виходу Росії з Ради Європи. З даною заявою він виступив у Парижі на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським, передає ONLINE.UA.

"Є питання санкцій щодо Росії, і тут Франція дотримується своєї лінії, що їх необхідно продовжувати, поки не будуть виконані умови. Але що стосується санкцій у Раді Європи, то насправді від цих санкцій страждає не російська держава, а громадяни Росії. Тому що приналежність РФ до Ради Європи означає приналежність до юрисдикційного простору, це означає можливість подавати позови до російської держави. І якщо Росія буде виключена з Ради Європи, все це стане неможливим", - сказав Макрон.

Політик також зазначив, що із головуванням Фінляндії почався процес консультацій, для того, щоб повернути Росію.

"Ми хочемо уникнути повного виходу Росії із Ради Європи, тому що ми вважаємо, що це буде шкодити насамперед інтересам громадян Росії, ми хочемо забезпечити їхню можливість відстоювати свої права", - додав французький президент.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що перша леді Олена Зеленська зустрілася з дружиною президента Франції Бріжит Макрон у Єлисейському палаці у рамках офіційного візиту президента України до Франції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?