Кремль звинуватив НАТО у створенні "розколу" в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль звинуватив НАТО у створенні "розколу" в Україні

Кремль звинуватив НАТО у створенні "розколу" в Україні
Джерело:  online.ua

Речниця МЗС РФ Марія Захарова стверджує, що НАТО звинувачує Кремль у вторгненні в Україну без жодних ґрунтувань. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За словами прессекретарки, "натівці" переінакшують війну в Україні, подаючи її як конфлікт з РФ. Також вона вважає неприпустимими заяви Альянсу про обіцянки постійної підтримки українців.

"НАТО не може вирішити наявні українські проблеми, у тому числі у сфері національного примирення, боротьби з корупцією, стабілізації ситуації на сході. Швидше навпаки - з урахуванням історичного досвіду розширення альянсу і його "гуманітарних інтервенцій" заклики до Києва спрямуватися в євроатлантичні обійми провокують розкол країни, поглиблюють нові розділові лінії в Європі, сприяють зростанню міжетнічних та інших суперечностей", - стверджує Захарова.

Нагадаємо, в Україні з 30 до 31 жовтня перебувала делегація НАТО. Очолював її генеральний секретар Єнс Столтенберг. Він зробив низку важливих заяв про єдність блоку з Києвом та українцями, а також відвідав офіційні заходи.

Як повідомляв ONLINE.UA, Столтенберг під час перебування у Києві заявив, що український уряд повинен завершити реформу Служби безпеки. Особливо він наголосив на впровадженні закону про національну безпеку, який безпосередньо пов'язаний з цим процесом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?