Кремлівська армія посилює обстріли прикордонних районів на Сумщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремлівська армія посилює обстріли прикордонних районів на Сумщині

Кремлівська армія посилює обстріли прикордонних районів на Сумщині
Джерело:  online.ua

За словами спікера Держприкордонної служби України Андрія Демченка, кремлівська окупаційна армія збільшує кількість обстрілів у прикордонних районах на Сумщині.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Чому окупанти посилюють обстріли прикордонних районів на Сумщині

Ворог продовжує обстрілювати і Чернігівську, і Сумську області. Це відбувається щоденно. Останнім часом ми фіксуємо, що більше обстрілів припадає саме на Сумську область. Це відбулося і вчора. Використовують ствольну артилерію, міномети, непоодинокі випадки запуску ракет з літаків, - зазначив Демченко.

За його словами на українсько-російському кордоні та також на кордоні з Білорусю прикордонники наразі не бачать створення ударних угруповань, які могли б здійснити повторне вторгнення.

Водночас ДПСУ, ЗСУ посилили ці напрямки, робиться все необхідне, щоб укріпити як лінію кордону, так і прикордоння у разі, якщо ворог, або ж ті, хто захоче до нього долучитися, спробують здійснити наступ, - наголосив Демченко.

При цьому представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький зазначив, що кремлівські загарбники дуже налякані українськими артилерійськими підрозділами і намагаються перенести склади із боєприпасами якомога подалі від зони ураження.

Ми розуміємо наскільки військові ресурси РФ переважають українські у всіх відношеннях. Ті запаси, які були ще з часів Радянського союзу, залишилися на території Росії, - зазначив Скібіцький.

Він підкреслив, що у розвідці намагаються вчасно виявляти ворожі склади та пункти управління та надати координати артилерійським підрозділам ЗСУ.

Ворог реально оцінив цю загрозу і почав переміщувати свої склади на більш дальні відстані від лінії фронту, - наголошує Скібіцький.

Цю інформацію також підтвердила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Так, у нас є така інформація, що вони вишукують такі місця, щоб їх розташувати десь подалі, але я зауважу, що ми вражаємо не тільки склади боєприпасів, але й скупчення техніки. Тому відвести і перевезти їм також немає чим, - зазначила Гуменюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?