Кремлівська армія продовжує відступати з Херсонщини та намагається зупинити контрнаступ ЗСУ на сході
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремлівська армія продовжує відступати з Херсонщини та намагається зупинити контрнаступ ЗСУ на сході

Кремлівська армія продовжує відступати з Херсонщини та намагається зупинити контрнаступ ЗСУ на сході
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), кремлівська армія поступово продовжує відступати на заході Херсонської області та безуспішно намагається повернути втрачені позиції в районі Сватового на Луганщині та Лиману на Донеччині, а також на захід від Лисичанська.

Джерело:  ISW

Що відомо про ситуацію у зонах бойових дій на сході та півдні

Зокрема, аналітики повідомляють про невдалу спробу наступу кремлівської армії на північний схід від Харкова, що відбулась 21 жовтня.

При цьому кремлівські загарбники безпереревно обстрілюють населені пункти уздовж лінії зіткнення.

У Генштабі ЗСУ інформують, що українські військові відбили спробу штурму кремлівських окупантів у напрямку Тернової за 40 км на північний схід від міста Харкова.

Російські війська завдали ракетного удару по промисловій інфраструктурі в Київському районі міста Харкова. Окупанти продовжували обстрілювати та завдавати авіаударів по Куп’янську та населеним пунктам у його околицях.

21 жовтня російські та українські війська продовжували бої на лінії фронту "Сватове-Кремінна".

Як повідомив керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай, кремлівські окупанти намагаються повернути втрачені позиції в районі Сватового.

За його словами, більшість живої сили та техніки ворога зосереджені в поблизу Сватового та Троїцького.

21 жовтня російські війська здійснили кілька невдалих штурмів на захід від Лисичанська. Український Генштаб повідомив, що ЗСУ придушили російські атаки на Білогорівку та Золотарівку, обидва трохи більше ніж за 10 км на захід від Лисичанська. Російські сили влаштували штурм в районі Білогорівки, щоб відновити позиції на південному березі річки Сіверський Донець у цьому районі.

На Донеччині українські військові продовжують успішно відбивати ворожі атаки в районі Бахмуту, на північний схід від Бахмута в районі Соледара та на південь від Бахмута.

 Українські сили відбили атаки російських сухопутних військ на схід від Авдіївки, в районі Первомайського та на південний захід від Донецька, в районі Мар'їнки.

Між тим на півдні України ЗСУ намагаються просунутись на південь від Нової Кам'янки.

Перекидаючі військові підрозділи та техніку через Дніпро кремлівські окупанти прикриваються місцевими жителями.

У той же час українські військові завдали нову серію ударів по Антонівському мосту в Херсоні.

У Генштабі України також підтвердили, що 19 жовтня українські сили завдали удару по російській понтонній переправі під Антонівським мостом

В іншому українські сили продовжували завдавати ударів по російських позиціях та складах з боєприпасами на півночі та в центрі Херсонської області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?