ЗСУ мають 1,5 місяця для швидкого звільнення Херсона — NYT
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ мають 1,5 місяця для швидкого звільнення Херсона — NYT

ЗСУ мають 1,5 місяця для швидкого звільнення Херсона — NYT
Джерело:  online.ua

На переконання американських політиків, які говорили на умовах анонімності, Збройні сили України протягом наступних шести тижнів мають "вікно можливостей" для нових успіхів на фронті. Окрім того, українські бійці зможуть надалі відвойовувати населені пункти на Донбасі і, потенційно, Херсон.

Джерело: NYT  з посиланням на своїх інсайдерів

ЗСУ можуть швидко звільнити Херсон протягом наступних 6 тижнів

Як вважають американські чиновники, існує мало шансів на широкомасштабний крах армії РФ, який дозволив би ЗСУ звільнити ще одну величезну частину територій.

Однак наголошується, що окремі російські підрозділи можуть відступити на тлі постійного тиску з боку українців, що дозволить нашим воїнам відвоювати міста на сході, а також Херсон, який редакціявидання назває "головним призом" у війні.

Україна повинна продовжувати використовувати свою перевагу в найближчі тижні, але не до такої міри, щоб надмірно розширювати свої лінії військового постачання або давати можливість російській армії використовувати будь-які слабкі місця в оборонних лініях. Деякі чиновники заявили, що українці, схоже, готові просуватися вперед і вийти з глухого кута на Луганщині, де, можливо, вдасться оточити або прорвати російські оборонні рубежі, - йдеться в повідомленні.

Якщо ЗСУ вдасться взяти під контроль трасу 66 у Луганській області протягом найближчих тижнів, українські бійці зможуть заблокувати головну дорогу, яку офіційна Москва використовує для забезпечення своїх військ на окупованих територіях.

На переконання іноземних та українських аналітиків, бойові дії, цілком можливо, затягнуться ще на декілька місяців, попри те, що Україні вдається успішно виганяти ворога зі своїх територій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?