Кремлівська хитрість: Путін завуальовано продовжив карантин в Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремлівська хитрість: Путін завуальовано продовжив карантин в Росії

Кремлівська хитрість: Путін завуальовано продовжив карантин в Росії
Джерело:  online.ua

Російський президент Володимир Путін ухвалив нове рішення щодо обмежень у його країні під час пандемії коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на місцеві медіа.

Кремлівський лідер днем у вівторок, 28 квітня, взяв участь у нараді разом з керівниками регіонів РФ. За його словами, так звані "неробочі дні" продовжено до 11 травня.

"Пік ще не пройдено... Чим суворіше ми будемо дотримуватися правил карантин, тим швидше все пройде", - зауважив він.

Путін додав, загроза над Росією зберігається, а також неможливо послабити карантинні обмеження на території всіх регіонів одразу. Це необхідно робити у покроковому форматі.

"Попереду довгий та важкий шлях", - підкреслив президент.

Водночас московський мер Сергій Собянін оголосив про пролонгування режиму самоізоляцію ще на два тижні.

Слід зазначити, ці "неробочі дні" - це обраний російською владою евфемізм для карантину. Тобто, Путін не вдається до непопулярних рішень про карантинні обмеження чи ізоляцію людей, він надає росіянам дні без роботи — для зупинки епідемії.

Уперше такий режим ввели 30 березня, лише до 5 квітня. Вже 2 квітня у Кремлі повідомили щодо пролонгування "неробочих днів" до 30 квітня включно.

Станом на 28 квітня на території РФ підтвердили вже 93 558 інфікованих COVID-19 жителів.Кількість смертельних випадків сягнула 867, ще 8 456 росіян одужали. Загалом за останню добу виявили 6 411 випадків коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, речник російського лідера Дмитра Пєскова підтвердив, що Путін дійсно виїхав з Москви, але живе він у своїй резиденції в Підмосков’ї — в Ново-Огарьово, але нікому потрапити туди неможливо без перевірки на коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?