Кремлівські військові скидають воду з Каховського водосховища
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремлівські військові скидають воду з Каховського водосховища

Кремлівські військові скидають воду з Каховського водосховища
Джерело:  online.ua

Кремлівські загарбники почали скидати воду з Каховського водосховища на Херсонщині, ймовірно готуючись підірвати дамбу.

Джерело: заява гауляйтера Херсонщини Володимира Леонтьєва

Окупанти скидають воду з Каховського водосховища 

ГЕС продовжує працювати, хоча три агрегати вийшли з ладу. Вона не зупиняла роботи на жоден день із 24 лютого. Останній тиждень збільшено скидання води, щоб у разі негативного розвитку подій кількість води, яка хлине вниз за течією, була б меншою, - цинічно заявив Леонтьєв.

За словами представника окупантів, "рівень води нижче за течією зріс, відкриті всі шандори (затвори), відбувається попереднє скидання води зараз".

У той же час журналісти телеканалу CNN оприлюднили супутникові знімки фортифікаційних споруд кремлівської армії в селі Гірське на Донеччині та поблизу Лисичанська та Сєвєродонецька на Луганщині.

На супутникових знімках Maxar Technologies видно двокілометрове укріплення за межами населеного пункту. Сама споруда складається з чотирьох рядів цементних "пірамід", які, як сподіваються росіяни, не дадуть українській техніці рухатися на схід.

Фото - Maxar Technologies

За протитанковими укріпленнями викопана велика траншея.

Згідно з даними Європейського космічного агентства, риття траншеї велося в два етапи: перша частина траншеї була викопана 25 вересня; друга ділянка - десь між 30 вересня і 5 жовтня.

Фото - Maxar Technologies

Про укріплення писали і кремлівські пропагандисти, яке вони назвали "лінією Вагнера", маючи на увазі групу російських найманців "Вагнера".

Телеканал Міноборони РФ "Звезда" заявляв, що це "друга лінія оборони" на випадок, якщо українці спробують прорватися у цьому районі.

Хоча зміцнення може допомогти захиститися від лобової атаки, ніщо не заважає українським силам просто обійти укріплення, яке простягнулося всього на 1,6 кілометра, зауважують американські журналісти.

Своєю чергою, пропагандисти з "РИА Новости" стверджували, що "вагнерівці" продовжують зміцнювати лінію доти, доки вона не простягнеться на схід від російсько-українського кордону до Кремінної, а потім на південь до Світлодарська.

Аналіз, проведений CNN, показав, що укріплення тоді розтягнуться приблизно на 217 кілометрів.

Додаткові супутникові знімки, переглянуті CNN, не показали ніяких інших споруд уздовж передбачуваного шляху "лінії Вагнера".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?