Кремлю вдалось придушити спротив в Росії після заколоту Пригожина — CNN
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремлю вдалось придушити спротив в Росії після заколоту Пригожина — CNN

Кремлю вдалось придушити спротив в Росії після заколоту Пригожина — CNN
Джерело:  online.ua

За інформацією західних високопосадовців, кремлівському режиму на чолі із диктатором та військовим злочинцем Володимиром Путіним вдалось придушити рух опору  інакодумців після невдалої спроби заколоту ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина.

Джерело:  CNN

Чи справді Кремль усунув загрозу нових заколотів в Росії 

Ми отримали повідомлення про затримання до семи осіб... Ми бачимо, що кожен, хто активно висловлює свою думку, або усувається з посади, або потрапляє до в'язниці, - цитують журналісти заяви західних офіційних осіб.

За словами західних чиновників, не має жодних свідчень того, що спроба заколоту найманців Пригожина вплинула на ситуацію на фронті в Україні.

Однак наразі багато військових високопосадовців в Росії утримуються від відкритої критики Кремля через побоювання арешту, або пониження у посаді.

Що це зробило, так це те, що кожен, хто думає про те, щоб ефективно висловлювати свою думку, зараз не висовується і просто продовжує працювати, - зазначають офіційні особи на Заході.

Що відомо про Пригожина

Під час брифінгу вони також повідомили, що Пригожин зіткнувся з проблемою "грошових потоків", яка впливає на його здатність утримувати своїх бойовиків на роботі.

Як і раніше, здається, активний, але, схоже, існує елемент виведення фінансових активів, як всередині Росії, так і за її межами, щоб спробувати зібрати кошти. Схоже, що зараз у нього дійсно є проблеми з грошовими потоками, що, очевидно, впливає на його здатність продовжувати наймати найманців, - підкреслюють західні чиновники.

При цьому вони додали, що усі досі намагаються з'ясувати, що саме Пригожин робить у Білорусі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?