Чи були у Пригожина шанси стати президентом РФ — дані The Insider
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи були у Пригожина шанси стати президентом РФ — дані The Insider

Чи були у Пригожина шанси стати президентом РФ — дані The Insider
Джерело:  online.ua

Власник Групи "Вагнера" Євген Пригожин був другою людиною після Путіна, за яку віддали би голоси на президентських виборах у РФ. Однак ставлення росіян до ватажка вагнерівців зіпсувалося після спроби військового заколоту. Це підтверджують дані соціологічного опитування, яке нещодавно провели у Росії.

Джерело: The Insider

Пригожин мав шанс стати президентом РФ

У травні 2023 року соціологічна група Russian Field провела телефонне опитування "За кого б ви проголосували на наступних президентських виборах?"

За словами журналістів, Путін очікувано набрав 30% підтримки, а Пригожин – лише 2%, однак для ватажка вагнерівців це все одно величезний прорив.

Що важливо розуміти, у відкритому опитуванні Пригожин переміг усіх федеральних політиків.

Не можна також забувати про те, що ще в лютому про нього нічого не знали 15% опитуваних.

Тоді його діяльність схвалила майже половина опитаних із тих, хто погодився відповісти. Порівняно з лютим підтримка діяльності Пригожина зросла із 41 до 55%.

Соціологи звертають увагу на те, що основний електорат – це чоловіки віком від 45 років, які підтримують війну і вважають успішним перебіг її проведення.

Пригожин втратив підтримку росіян після заколоту 26 червня

За словами соціологів, одразу після заколоту Пригожина вони вирішили провести нове опитування – всі рейтинги впали.

Найцікавіше те, що москвичі різко негативно оцінили не тільки власника ПВК, але і Путіна та Шойгу.

Що важливо розуміти, дії Пригожина спершу підтримували 29%, а потім цифри впали до 20%.

Політичний капітал, набутий кухарем Путіна внаслідок війни з Україною, був розгублений за два дні. Тепер російське суспільство переживає лише через те, що Євгена Вікторовича не вдалося притягнути до належної відповідальності, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?