У ДПСУ підтвердили переміщення найманців ПВК Вагнера до Білорусі
Категорія
Україна
Дата публікації

У ДПСУ підтвердили переміщення найманців ПВК Вагнера до Білорусі

У ДПСУ підтвердили переміщення найманців ПВК Вагнера до Білорусі
Джерело:  online.ua

За інформацією представників Держприкордонної служби України, на території Білорусі вже перебувають окремі підрозділи ПВК "Вагнера". Українські прикордонники уважно відслідковують їхні кроки.

Джерело: Telegram ДПСУ

Що відомо про перебування вагнерівців на території Білорусі  

Як ми повідомляли раніше, зважаючи на заяви і риторику білоруського керівництва в питанні прийому російських найманців та облаштування місць для їхнього розміщення не можна було виключати, що рано чи пізно в Білорусі вони все ж з’являться. Станом на зараз наявна інформація показує, що в Білорусі почали спостерігатися окремі групи представників із приватних військових кампаній, які переміщаються з території Росії. В свою чергу ми продовжуємо відстежувати цю ситуацію, аби розуміти всі місця, де вони будуть дислокуватися, яка кількість їх буде і які завдання вони виконуватимуть, - зазначив речник ДПСУ Андрій Демченко.

До Білорусі прибула велика колона вагнерівців  

За інформацією представників моніторингової групи "Беларускі Гаюн", велика колона найманців ПВК "Вагнера" 15 липня, ймовірно, прибула до Білорусі. За попередніми даними, зафіксовано пересування щонайменше 60 автомобілів.

Сьогодні зранку у Білорусі зафіксування колону легкових та вантажних авто на номерах так званих "Л/ДНР". За даними "Гаюна", це колона ПВК "Вагнера", яка вночі заїхала з території Росії.

Колона пройшла маршрутом у напрямку Осиповичів. Ймовірно, бойовики рухаються до наметового містечка.

Моніторингова група повідомляє, що у колоні зафіксовано мінімум 60 автомобілів, серед яких пікапи, великі фури, "буханки" та мінімум 3 автобуси для перевезення людей. Колону супроводжувало ДАІ Білорусі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?