Путін позбавив Пригожина контролю над ПВК Вагнера — звіт ISW
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін позбавив Пригожина контролю над ПВК Вагнера — звіт ISW

Путін позбавив Пригожина контролю над ПВК Вагнера — звіт ISW
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін планує зберегти терористичну ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, але виключно під власним контролем. Наразі найманці ПВК не приймають участі у війні проти України.

Джерело: звіт ISW

Путін відібрав в Пригожина контроль над ПВК Вагнера

Аналітики вказують, що Путін заявив про наміри зберегти ПВК Пригожина як єдину бойову силу, замість того, щоб розділити на окремі підрозділи.

При цьому він намагається якомога далі усунути від ПВК її засновника Євгена Пригожина.

До того ж, кремлівський диктатор почав заявляти, що в Росії не має жодної приватної військової компанії.

Експерти нагадали, що в ході зустрічі президента РФ з Пригожиним і 35 командирами "Вагнера" 29 червня він запропонував найманцям служити під командуванням командира "Вагнера" з позивним "Сивий", який керував "вагнерівцями" останні 16 місяців.

Навіщо Кремль збирає всіх найманців ПВК Вагнера у Білорусі 

Таким чином аналітики прийшли до висновку, що Путін має намір зберегти "Вагнера" як згуртовану бойову одиницю, але без Пригожина.

У свою чергу, спікер Пентагону Патрік Райдер повідомив 14 липня, що "вагнерівці" не беруть участі у війні проти України.

Також повідомляється, що інструктори "Вагнера", які перебували в Африці, прибули на тренувальні полігони в Білорусі.

Прес-секретар Пентагону бригадний генерал ВПС США Патрик Райдер заявив 14 липня, що сили "Вагнера" не беруть участі у військових операціях в Україні.

Аналітики зазначають, що білоруський уряд і незалежні джерела підтвердили 14 липня, що інструктори групи "Вагнера", які раніше дислокувалися в Африці, прибули на тренувальні полігони в Білорусі.

Відзначається у звіті й те, що російська влада затримала колишнього офіцера Федеральної служби безпеки Росії Михайла Полякова, який, за повідомленнями, є адміністратором кількох популярних телеграм-каналів, що висвітлюють внутрішню політику Кремля.

Канали, які спекулюють на внутрішній політиці Кремля, представляють специфічну нішу російського інформаційного простору, і затримання Полякова свідчить про те, що Кремль, можливо, має намір придушити спекуляції на тему внутрішньої політики після повстання "Вагнера", - зазначають аналітики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?