"Кримнаш" більше не діє на росіян: названі три ознаки
Категорія
Світ
Дата публікації

"Кримнаш" більше не діє на росіян: названі три ознаки

"Кримнаш" більше не діє на росіян: названі три ознаки
Джерело:  online.ua

Масові мітинги в багатьох російських містах

показали, що кремлівська пропаганда про Крим і Донбас більше не діє на росіян, зокрема на молодь.


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA повідомив російський політолог Андрій Піонтковський.


"В цілому 26 березня - серйозне попередження владі. Війна в Україні була затіяна, щоб, в тому числі, відволікти населення від гнітючого внутрішнього порядку денного: падіння рівня життя, стагнація економіки, тотальне злодійство. Може бути, якийсь час мем "Кримнаш" працював, але всеросійська маніфестація показала, що внутрішній порядок денний нікуди не пішов", - повідомив російський політолог.


На його думку, перша ознака того, що пропаганда більше не діє - мітинги, які пройшли не тільки в столиці, але і в інших містах.


"Ключове слово - "в різних містах Росії". Це взагалі-то нове явище, якого не було ні в Росії, ні навіть в роки розпаду СРСР. Тоді були виступи в Москві, Петербурзі, іноді в Кемерово. А такого масового розмаху мітингів не було ніколи. Географія - це перша риса", - сказав Піонтковський.


Читайте також

:

У Пу

тіна видали дивну заяву про народ України


"Друге: демографія. У мітингах взяла участь молодь, починаючи зі школярів старших класів. Це теж нове явище. Воно пов'язане з тим, що зникла монополія телебачення. YouTube і соцмережі - ЗМІ нового покоління. Фільм Навального про Дімона подивилися більше 15 мільйонів чоловік", - повідомив політолог.


Піонтковський вважає, що масовість мітингів є ще однією ознакою "прозріння" росіян.


"Третє: масовість несанкціонованих мітингів. Люди свідомо йшли, знаючи, що можуть бути затриманими. Понад 1000 осіб дійсно були заарештовані в одній тільки Москві".


Більше читайте в інтерв'ю ONLINE.UA: Путін загнаний в глухий кут, а Донбасу загрожує нове загострення - Андрій Піонтковський

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?