Кримський міст буде зруйновано. Військовий експерт вказав на необхідну зброю
Категорія
Україна
Дата публікації

Кримський міст буде зруйновано. Військовий експерт вказав на необхідну зброю

Кримський міст буде зруйновано. Військовий експерт вказав на необхідну зброю
Джерело:  online.ua

Військовий експерт вказав на зброю, що знищить Кримський міст. Це можуть бути далекобійні ракети українського виробництва.

Джерело: 24 канал

Кримський міст буде зруйновано

Російські окупанти у Криму хвилюються через постійні атаки на Кримський міст і намагаються зберегти незаконну конструкцію. Так, довкола мосту ставлять бонові загородження та ППО.

У той же час для знищення мосту необхідно використовувати дуже потужну зброю. Про це розповів військовий експерт Роман Світан.

За його словами, дрони не зможуть завдати суттєвої шкоди конструкціям Кримського мосту. Тому для його знищення необхідно застосовувати далекобійні ракети.

Світан наголосив, що зруйнувати Кримський міст можуть снаряди з бойовою частиною близько 500 кг. Це не лише західна зброя, а й ракети вітчизняного виробництва.

Якщо туди йде безпілотник, який несе 20 або 70 кг вибухівки, він не вирішить питання. Якщо вже бити по Кримському мосту, туди треба бити як мінімум півтонними снарядами – це 450-500 кг бойової частини. Це тільки ракети Taurus, Storm Shadow, SCALP, це наші "Громи", "Сапсани", "Нептуни" з дальністю хоча б 300 кілометрів. Для того, щоб знищити Кримський міст недостатньо повітряних безпілотників. Вони його не знищать. А от серйозні ракети знищать, – сказав Світан.

Крім того, експерт вважає, що завдати суттєвої шкоди ворожому мосту можуть безекіпажні катери. Однак для цього потрібно подолати сотні кілометрів по морю і за допомогою потужної бойової частини зруйнувати опори Кримського мосту.

Також безекіпажні катери, але для цього потрібна ціла хвиля – це кілька десятків для того, щоб вони пройшли по-перше 700 км Чорним морем, потім знесли бонові загородження і завдали шкоди залізничному полотну. До полотна вони не дістануть, тому потрібно хоча б по тонні вибухівки у кожному катері, щоб опори моста пошкодити. Це цілий спектр завдань, – зазначив військовий експерт.

Росія безпрецедентно захищає Кримський міст 

На території окупованого Криму росіяни зараз використовують усі засоби від можливого ураження Керченського мосту. Однак знищення незаконно збудованого мосту ще не означатиме відвоювання півострова. Цей міст слід розглядати у контексті руйнації логістичного шляху противника.

1 вересня в районі Кримського мосту знову лунали вибухи. У РФ заявили про нову атаку двома морськими безпілотниками, якій нібито вдалося запобігти. Пізніше дронів нарахували три.

Британська розвідка констатує, що Керченська протока є "слабкою ланкою" російської логістики для угруповань військ в окупованих частинах Херсонської та Запорізької областей, оскільки у цьому Росія дуже залежить від Кримського мосту і поромів.

Росія використовує широкий спектр засобів пасивного захисту, як генератори диму і підводні бар’єри, поруч із активними засобами – як системи ППО, щоб підвищити стійкість цієї переправи і знизити ризики від майбутніх ударів. Такі масштабні заходи обумовлює важливість цього мосту і для логістики, і як символу російської окупації, – зазначають в огляді.

Розвідка пише, що супутникові знімки від 29 серпня підтверджують, що росіяни створили довкола мосту підводний бар’єр із затоплених кораблів і захисних бонів, сподіваючись таким чином захистити його від морських безпілотників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?